Plâng milioane de stelişti: echipa lor iubită a fost ştearsă, pur şi simplu. Cum a intrat în vigoare o decizie dureroasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecampf
Laurenţiu Reghecampf

După 70 de ani, primul eşalon fotbalistic din România nu mai include Steaua, adică cea mai galonată formaţie din ţară.

Clubul Sportiv al Armatei (CSA) a învins în războiul cu Gigi Becali, iar latifundiarul din Pipera a fost nevoit să modifice numele grupării pe care o conduce, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Decizia a fost aprobată în cadrul Comitetului Executiv FRF, iar preşedintele Răzvan Burleanu a confirmat acest lucru la Digi Sport. „Am luat în considerare cererea celor de la Steaua, astfel că, începând de azi, denumirea echipei va fi FC FCSB SA. N-am făcut decât să luăm act de o hotărâre judecătorească“, a precizat şeful FRF.

Burleanu a explicat că nici federaţia nu e lămurită în privinţa palmaresului Stelei. Gigi Becali susţine că FCSB păstrează istoria Stelei, în timp ce oficialii de la CSA susţin că istoria Stelei le-a revenit lor, odată cu câştigarea brandului.

„În ceea ce priveşte palmaresul echipei, FRF nu poate să se exprime pe această speţă şi asta va rămâne să decidă instanţa“, a explicat preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Liga a şters Steaua

După ultimele evenimente, Steaua a dispărut, în premieră, din Liga I, după 70 de ani. Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a şi şters deja numele „Steaua“ din clasamentul pe care îl are aici, pe site-ul oficial.

Mai mult, duminică (ora 20.30, Digi Sport, Dolce Sport, Look TV), nu va mai fi derby-ul Steaua – Dinamo, ci FCSB – Dinamo, după cum figurează şi pe site-ul LPF.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite