Performanţa lui David Popovici, comentată la nivel internaţional: „Abia aşteptăm proba de 100 de metri!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Performanţa lui David Popovici a fost lăudată la nivel internaţional. Comentatorii britanici au scris despre campionul mondial la proba de 200 de metri liber că „are un viitor măreţ”.

GALERIE FOTO

Kyle Sockwell, fost înotător american, în prezent comentator şi analist în sfera nataţiei, a scris despre reuşita lui Popovici: „Sper că realizaţi cât de distractiv va fi înotul mondial în anii următori, cu sportivi precum Summer McIntosh, David Popovici, Katie Grimes, Leah Hayes, toţi sub vârsta de 18 ani.

Deja au făcut senzaţie pe marile scene. Tocmai l-am auzit pe David spunând că «oamenii normali pot obţine lucruri incredibile». Chiar dacă sunt de acord cu afirmaţia, el nu e deloc normal! Copilul ăsta este special”, relatează GSP.ro.

David Popovici a apărut şi în presa britanică, acesta fiind lăudat de comentatorii englezi ai finalei: „„Popovici are un viitor măreţ. Abia aşteptam proba de 100 de metri. E un pericol pentru toată lumea, toate recordurile sunt în pericol cu el! Nu am crezut că voi mai avea vreodată emoţii în privinţa recordului mondial în probele de viteză. Acum, cu David, avem!”.

Cu 1:43,21, sportivul român a stabilit un nou record mondial pentru juniori, după ce, o bună bucată de timp, în timpul cursei de luni, recordul mondial al germanului Paul Biedermann, stabilit în 2009 la Roma – 1:42.00 – a fost sub semnul întrebării, scrie Eurosport.

În prezent, românul se plasează pe locul 4 la această probă, în istorie. El a mai fost depăşit de Paul Bidermann (Germania) – 1:42.00, Michael Phelps – 1:42.96 şi Yannick Agnel (Franţa) – 1:43.14. Din 2012, niciun alt înotător nu a mai coborât sub graniţa 1:44.00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite