Pele împlineşte azi 80 ani! Cum îşi sărbătoreşte ziua de naştere

Pele împlineşte azi 80 ani! Cum îşi sărbătoreşte ziua de naştere

Considerat de mulţi cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, ”Pele”, pe numele său adevărat Edson Arantes do Nascimento, s-a născut pe 23 octombrie 1940 şi sărbătoreşte azi împlinirea a 80 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cauza pandemiei de coronavirus, fostul jucător legendar este constrâns să îşi petreacă ziua de naştere acasă, însă acest lucru nu i-a alungat zâmbetul de pe buze şi nici simţul umorului. "Sunt bine, doar că nu voi putea juca fotbal", a glumit Pele, într-o convorbire video purtată cu şeful Federaţiei Brazilene de Fotbal
 
Mai multe evenimente dedicate sărbătoriri singurului jucător din istorie care a câştgat Cupa Mondială de trei ori (1958, 1962 şi 1970) au avut loc în Brazilia, de la o expoziţie organizată în onoarea sa de Muzeul Fotbaluilui din Sao Paolo şi până la o pictură murală realizată de un artist local în Santos, oraşul în care Pele şi-a început cariera de jucător profesionist. De asemenea, presa şi televiziunile au acordat spaţii mari evenimentului. 
 
"Mulţumesc Braziliei şi brazilienilor! Am fost întotdeauna fericit să îmbrac tricoul echipei naţionale. Vă mulţumesc pentru toate mesajele şi urările primite", a transmis, pe contul oficial de Instagram, fostul mare fotbalist. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările