Open-ul vaccinaţilor: Câţi jucători vor rata Australian Open pentru că au refuzat să-şi ia dozele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Francezul Pierre-Hugues Herbert (30 de ani), locul 8 în lume la dublu, e cel mai bine clasat jucător care va rata Australian Open pentru că nu s-a vaccinat
Francezul Pierre-Hugues Herbert (30 de ani), locul 8 în lume la dublu, e cel mai bine clasat jucător care va rata Australian Open pentru că nu s-a vaccinat

Primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie) va avea o listă foarte lungă de absenţe. Ce-i drept, doar câţiva sportivi au ratat deplasarea, la Melbourne, din cauza unei opţiuni personale. Restul au diferite probleme medicale.

Vaccinarea e un act medical pentru protejarea sănătăţii. În 2022 însă, e şi o condiţie pentru a juca tenis. În Australia şi în multe alte ţări ale lumii. De aceea, primul Grand Slam al anului a devenit un prilej de contre, în care numai despre tenis nu s-a vorbit!

Apogeul acestei situaţii fără precedent a fost atins joi, când s-a tras la sorţi tabloul pentru întrecerea găzduită de Melbourne. Cu Novak Djokovici (34 de ani, 1 ATP), deţinătorul trofeului şi favoritul numărul 1 pe lista participanţilor. 

Teoretic, sârbul trebuie să-l întâlnească pe Miomir Kecmanovici (78 ATP), în runda inaugurală, conaţionalul său de 22 de ani. Practic, e posibil ca, până la programarea partidei, Nole să fie acasă, la Belgrad. Pentru că abia în acest weekend, probabil duminică, va afla dacă va fi expulzat sau nu din Australia, după un fiasco legat de scutirea sa de la vaccinare.

4 jucători vor rata Australian Open 2022, pentru că sunt nevaccinaţi: Herbert (8 ATP la dublu), Sandgren (93 ATP), Voracova (82 WTA la dublu), Gadecki (240 WTA).  
Federer

Vedetele care vor rata ediţia din acest an

Nume Motiv

Roger Federer - foto (16 ATP) Accidentat

Serena Williams (47 WTA) Accidentată

Karolina Pliskova (5 WTA) Accidentată

Bianca Andreescu (46 WTA) Epuizată mental

Dominic Thiem (15 ATP) Accidentat

Jennifer Brady (27 WTA) Accidentată

Venus Williams (318 WTA) Accidentată*

Karolina Muchova (32 WTA) Accidentată

Milos Raonic (69 ATP) Accidentat

Kei Nishikori (46 ATP) Accidentat

*Ar fi avut nevoie de wild-card pentru a putea participa, din cauza locului din clasament.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite