Cum şi-a cucerit „fiorosul“ Olăroiu jucătorii: un fost golgheter al Bundesligii l-a descris pe Oli aşa cum puţini îl ştiu

Cum şi-a cucerit „fiorosul“ Olăroiu jucătorii: un fost golgheter al Bundesligii l-a descris pe Oli aşa cum puţini îl ştiu

Grafite (stânga) a fost impresionat de caracterul lui Olăroiu

La Al-Ahli, tehnicianul de 44 de ani îl antrenează pe celebrul Grafite, atacantul brazilian care, în sezonul 2008-2009, a doborât toate recordurile în Germania. A marcat 28 de goluri, inclusiv cea mai frumoasă reuşită a sezonului în poarta celor de la Bayern.

Ştiri pe aceeaşi temă

Edinaldo Grafite a avut o carieră spectaculoasă în Germania, acolo unde sub comanda lui Felix Magath a câştigat titlul cu Wolfsburg. 
 
Atunci când a ajuns în Emirate, fostul internaţional brazilian credea că nimic nu-l mai poate surprinde şi că le-a văzut pe toate, cât timp a evoluat în ţara natală şi în Europa. Iar atunci când, în vară, Cosmin Olăroiu a fost instalat la Al-Ahli, vârful de 34 de ani a crezut că va avea de a face cu un „tiran“, precum Magath la Wolfsburg. 
 
Ulterior însă, Grafite a avut parte de o mare surpriză, după cum a recunoscut într-un interviu acordat pentru stiridesport.ro.
 
„Am crezut că Olăroiu o să ne omoare“
 
Brazilianul a povestit că el şi colegii săi erau puţin speriaţi, atunci când Oli l-a înlocuit pe spaniolul Quique Sanchez Flores la formaţia din Dubai.
 
„E un pic amuzant, fiindcă, în ultimii doi ani, am jucat împotriva echipei lui Cosmin, Al-Ain, dar pe el nu-l cunoşteam personal. Doar din ce vedeam la televizor sau la meciurile directe. El are o faţă încruntată şi, când am auzit că va antrena Al-Ahli, mă gândeam că e un tip dur şi că o să avem o viaţă grea cu el. Din prima zi însă, s-a apropiat de noi, jucătorii, a vorbit mult cu noi, a glumit cu noi, a râs cu noi şi ne-am convins că e un tip prietenos“, a declarat Grafite.
 
El a şi explicat de ce şi-a imaginat că românul e un tip dur: „Când te uiţi la Olăroiu, vezi un bărbat mare, înalt, puternic, cu faţa unui dur, şi te gândeşti: „Tipul ăsta o să ne omoare“. În realitate însă, comportamentul lui e cu totul altfel decât ţi-ai imaginat. E deschis, jovial, şi, foarte important, e un foarte bun antrenor şi un om de calitate“.
 
 
VEZI GOLUL FABULOS MARCAT DE GRAFITE CONTRA CELOR DE LA BAYERN
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările