O companie românească din industria pariurilor sportive intră în Top 30 cele mai mari din lume, în domeniul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

EGR, cea mai respectată publicaţie a industriei globale de gaming şi gambling online şi offline, a dat publicităţii, pe 9 decembrie, topul celor mai importante 50 de companii la nivel internaţional ale acestui sector.

Îmbucurător, românii se află printre performerii lui 2020, în ciuda pandemiei. Astfel, Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, a urcat pe locul 28 în acest top, un salt de 17 locuri. Conform comunicatului, Superbet obţine această performanţă în doar 3 ani, în privilegiatul top intrând în 2018. Saltul se datorează în foarte mare măsură achiziţiei unui pachet minoritar în Superbet de către fondul american de investiţii Blackstone, unul din cele mai mari din lume, cu active sub administrare de peste 500 de miliarde de dolari.

Pentru Superbet, una dintre cele mai importante companii din Europa Centrală şi de Est, a fost un an al achiziţiilor –  de companii şi de talente, scriu cei de la EGR. În iulie, a parafat achiziţia a 60% din operatorul de casinouri online Lucky 7, mutare strategică ce îi va mai aduce intrarea pe noi trei pieţe în următoarele 12 luni. Tot în iulie, Superbet îşi întărea echipa de management cu achiziţia fostului director de trading de la William Hill (poziţia 8 în topul EGR), Terry Pattison, care ocupă aceeaşi poziţie, dar în cadrul Superbet. În ianuarie îl aducea ca director de marketing pe John Harmander, fostul CMO al Casuma (nr. 37 în topul EGR). Venit la Superbet, Harmander şi-a propus să formeze “echipa de vis” în departamentul pe care-l conduce: l-a adus în echipă, ca director de marketing global pentru marketing digital de performanţă pe Vedran Karaman, fost director global SEM al companiei suedeze LeoVegas şi l-a “suflat” de la Google pe croatul Nikola Jellačić care este din toamnă director global pentru strategie de brand şi dezvoltare. Jellačić  a lucrat aproape nouă ani pentru gigantul american Google în Zagreb, fiind specializat în online marketing şi strategie de brand în mediul digital.

De anul trecut, după intrarea Blackstone în acţionariat, Superbet are şi un nou CEO, irlandezul Johnny Hartnett. Până să vină la Superbet, Hartnett a fost numărul doi în cadrul casei de pariuri Paddy Power Betfair, actualmente Flutter Entertainment, locul 1 în topul EGR Power 50. Co-fondat de Sacha Dragic în 2008, Superbet şi-a propus ca în cinci ani să devină următorul (după UiPath) unicorn exportat de România. 

Bet365 nu mai e rege la nivel mondial

De 17 ani, publicaţia EGR scoate anual acest top, care furnizează o poză detaliată a celor mai importanţi jucători globali şi cum performează fiecare în raport cu competitorii. Continuând tendinţa de anul trecut, activitatea de M&A a continuat la fel de robust în 2020, în ciuda contextului special creat de pandemia cu COVID-19. După zece ani de supremaţie detaşată a Bet365, anul acesta lider al topului devine Flutter Entertainment.

Lockdown-ul care a afectat aproape toată planeta a antrenat o schimbare dramatică a comportamentelor de consum, dar a sporit şi atenţia faţă de măsurile ce ţin de jocul responsabil – restricţii legate de publicitate, plafonarea depozitelor jucătorilor, limitarea bonusurilor, pentru a numi doar câteva. Pandemia a influenţat şi anumite tendinţe care marcau deja această industrie. Piaţa americană a continuat să crească – cu 31,5% în primele şapte luni ale anului comparativ cu anul trecut, potrivit Asociaţiei Americane de Gaming, citată de EgR. Veniturile din gaming-ul online au crescut cu 254% în trimestrul al doilea, pe fondul regresului masiv al business-ului de retail (locaţiile stradale au fost închise).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite