Larisa Iordache, despre experienţa ei într-o clinică din Elveţia: A povestit cum a fost tratată la Basel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iordache

Gimnasta de 24 de ani a ratat cele trei finale, la individual compus, bârnă şi sol, pentru care s-a calificat la Campionatele Europene din weekend-ul trecut. Asta după ce a fost diagnosticată cu o infecţie la nivelul rinichilor.

Europenele de la Basel i-au îndeplinit visul Larisei Iordache! Pentru a doua oară în carieră, ea va merge la o ediţie a Jocurilor Olimpice. Prima dată, în 2012, a luat bronzul cu echipa României. Acum, la Tokyo (23 iulie - 8 august), ea va fi unul din cei trei gimnaşti din delegaţia României, alături de Marian Drăgulescu şi Maria Holbură.

Calificarea Larisei pentru JO 2020 (evenimentul şi-a păstrat denumirea, în mod simbolic) a fost un miracol sportiv, în condiţiile în care, în prima zi de concurs, la Basel, ea şi-a făcut exerciţiile, având o infecţie la nivelul rinichilor. De altfel, imediat după eveniment, a şi ajuns la o clinică din Basel, unde medicii au fost şocaţi, când au aflat că ea a făcut efort intens!

Cât timp a fost internată, Larisa, foarte activă pe reţelele de socializare, a postat o poză pe Facebook. La revenirea în ţară, ea povestit pentru Antena Sport cum a fost experienţa ei, la clinica de la Basel.

Ce a povestit Larisa Iordache?

*Foarte multă lume m-a criticat că nici în spital nu stau cuminte, cu branula în mână. Singurul lucru pe care l-am putut face acolo a fost să mă uit pe internet. Am primit multe mesaje şi le mulţumesc mult tuturor. M-am bucurat făcând o poză, era greu să răspund la toate mesajele.

*Mi-au băgat nişte sedative prin branulă şi m-am distrat maxim. Dar rămâne între noi, pentru că doar eu m-am distrat. A fost un moment de linişte de care aveam nevoie. Avusese 4 luni de zile bulversante. Mă gândesc la Tokyo. Am un drum de parcurs şi un obiectiv de împlinit.

*Vreau să fiu în formă maximă acolo. Vreau să mă bucur de gimnastică şi de exerciţiile mele. Cât timp va fi aşa, totul va fi bine. Vreau nişte exerciţii puternice, voi munci mai mult. Intru în sală în fiecare zi cu gândul la a-mi reveni o medalie frumoasă la gât şi sper ca asta să se şi întâmple.

*Dacă nu o să fie, eu sunt mulţumită că am tras de mine. Doar eu şi antrenorii ştim prin ce au trecut. Sper să nu fie spitale la Jocurile Olimpice. Nu fusesem la Basel la spital şi am vrut să le fac un control. Eu sunt specialistă în spitale (n.r. - râde).

IATĂ POSTAREA LARISEI IORDACHE DE PE PATUL CLINICII

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite