Iulia Curea, numită antrenor secund la CSM Bucureşti: „Mi-aş fi dorit o altfel de retragere“

Iulia Curea, numită antrenor secund la CSM Bucureşti: „Mi-aş fi dorit o altfel de retragere“

Iulia Curea, alături de Adrian Vasile. Foto: csmbucuresti.ro

CSM Bucureşti a anunţat, miercuri, numele noului antrenor secund al echipei feminine de handbal, care va reprezenta România, alături de SCM Râmnicu Vâlcea, în grupele Ligii Campionilor în sezonul viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Căpitanul echipei, Iulia Curea, a decis să îşi încheie cariera sportivă, la 38 de ani, dar îşi va continua activitatea în cadrul clubului, ca „secund“ al lui Adrian Vasile.
 
Când am primit această ofertă, m-am gândit foarte mult, pentru că e o şansă unică pe care nu o are toată lumea. Deocamdată nu ştiu cum e, o să văd când începem, dar mă bucur că rămân la CSM, mă bucur că rămân pentru că asta am făcut de mai bine de 25 de ani şi iubesc handbalul“, a declarat Iulia Curea, pentru site-ul oficial al clubului bucureştean.
 
Sportiva a recunoscut că are un regret, legat de finalul abrupt de carieră. „Este greu, nu este exact retragerea pe care mi-am imaginat-o din cauza faptului că ne-am oprit practic din 11 martie, nu am putut juca, nu am mai avut meciuri de handbal. Mi-aş fi dorit o altfel de retragere, nu să se oprească brusc aşa, dar asta este situaţia, asta este viaţa, am acceptat-o. Se termină o poveste şi începe alta“.
 
Iulia Curea era ultima dintre tricolorele care câştigau trofeul Ligii Campionilor în 2016 cu CSM rămasă în lotul „tigroaicelor“. CSM Bucureşti a terminat sezonul 2019/2020, unul în care nu s-a acordat titlul de campioană, pe locul 2, după vâlcence, pentru al doilea an consecutiv, având nevoie de o invitaţie din partea EHF pentru sezonul următor al Ligii Campioanelor. CSM Bucureşti ar fi trebuit să evolueze în sferturile acestei ediţii a Ligii Campionilor la handbal feminin, însă pandemia de coronavirus a dus şi la anularea acestei competiţii.
 

Iulia este un om foarte serios, un om care mai toată cariera ei a fost la cel mai înalt nivel atât ca sportiv cât şi ca om. Este o persoană loială care face parte din echipa noastră din 2014 şi a trecut prin toate etapele prin care clubul nostru a trecut în acest drum european pe care l-a avut.
Adrian Vasile, antrenor principal CSM Bucureşti, 37 de ani

 
CSM Bucureşti a jucat ultimele meciuri din acest sezon avându-l ca „secund“ pe suedezul Per Johansson, revenit la club în februarie 2020. În momentul în care Federaţia Română de Handbal a decis însă îngheţarea campionatului, suedezul a părăsit clubul bucureştean.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările