Halep, sub presiune: Simona va avea un început infernal de sezon din cauza deciziei WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep şi-a început deja pregătirile pentru noua stagiune, mai ales că, spre deosebire de sezoanele precedente, acum va fi obligată să joace de la bun început la turaţie maximă.

Sezonul 2020 a fost „ciuntit“ şi dat peste cap de pandemia de coronavirus. Şi, din păcate, nici următorul nu va avea „imunizare“ la COVID-19.

Deja a şi fost afectat de o schimbare majoră: Australian Open, programat iniţial, pentru 18-31 ianuarie, a fost mutat în intervalul 8-21 februarie. Asta deoarece organizatorii au gândit o serie de reguli dure, iar prima dintre ele prevede carantinarea tuturor participanţilor şi testarea lor repetată, timp de două săptămâni, începând cu 15-17 ianuarie! Iar această prima modificare în calendar va declanşa şi altele. Pentru că va afecta, în primul rând, competiţiile care, în mod tradiţional, erau programate pentru luna februarie. Fireşte, ele nu mai pot avea loc acum, ca în anii precedenţi, pentru că se vor suprapune cu primul Grand Slam al anului.

Întrecerile de la Dubai şi Doha sunt principalele vizate de mutarea Australian Open 2021, în luna februarie. În acest an, Dubai Tennis Championships s-a jucat, între 17-22 februarie la fete şi între 24-29 februarie la băieţi. Qatar Total Open, doar cu proba feminină, s-a desfăşurat imediat după competiţia din Emirate, între 23-29 februarie. Aproape sigur, ambele competiţii vor fi mutate în luna ianuarie, în noua stagiune. Mai precis, după data de 4 ianuarie, când WTA a programat startul noului sezon.

Această iminentă schimbare de program va aduce o presiune în plus pentru Simona Halep. 

Constănţeanca de 29 de ani foloseşte, de obicei, primele turnee din fiecare an pentru a-şi regla jocul pentru Australian Open. Acum, dacă va începe direct în Dubai, ea va avea şi presiunea clasamentului. Pentru ca va fi nevoită să apere titlul pe care l-a cucerit, în februarie 2020, la Dubai, după finala câştigată cu Elena Rybakina: 3-6, 6-3, 7-6. După acest triumf, Simona n-a mai evoluat la Doha, acuzând o accidentare.

470 de puncte a primit Simona Halep pentru câştigarea turneului de la Dubai în 2020.  

Unde a început Halep ultimele sezoane

An Primul turneu Rezultat

2020 Adelaide Eliminată în sferturi

2019 Sydney Eliminată în optimi

2018 Shenzhen Campioană

2017 Shenzhen Eliminată în turul II

2016 Sydney Eliminată în semifinale

2015 Shenzhen Campioană

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite