Halep, prea mare pentru „Miki“: Simona a „tremurat“ cu Buzărnescu şi urmează să aibă un meci şi mai greu la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (7 WTA) a obţinut o victorie muncită cu Mihaela Buzărnescu (53 WTA) la capătul unui duel în care a fost forţată să meargă în decisiv pentru a ajunge în turul III.

Simona Halep şi-a propus, probabil, să folosească primele două runde de la Wimbledon 2019 pentru a-şi mai regla jocul pe iarbă, mai ales că a ajuns la Londra după ce a evoluat doar la Eastbourne pe această suprafaţă.

Iar confruntările cu Sasnovich (36 WTA) şi Buzărnescu (53 WTA) au fost, aparent, numai bune pentru a fi folosite ca nişte antrenamente mai intense cu publicul în tribune. După victoria obţinută în minimum de seturi în runda inaugurală însă, duelul cu Buzărnescu s-a transformat într-un calvar pentru constănţeanca de 27 de ani!

Fără să strălucească, Simona s-a dus la 2-0 în debutul primului set şi, chiar dacă „Miki“ a egalat, la un moment dat (2-2 şi 3-3), Halep a lămurit lucrurile în 30 de minute: 6-3.

Setul doi a început tot cu Simona în controlul partidei, aceasta distanţându-se la 2-0. Probabil, şi pe fondul unei relaxări din partea adversarei, Buzărnescu a revenit în meci şi a făcut 4-2! Cu spatele la zid, Halep a pus piciorul pe acceleraţie şi a egalat (4-4). Spre surprinderea tuturor însă,  „Miki“ a rămas concentrată şi a izbutit un nou break pentru a reveni în frunte (5-4). La acest scor, sportiva de 31 de ani a ajuns la 40-15 şi, imediat, a valorificat prima minge de set: 6-4! 

În decisiv, la fel ca în primele două seturi, Halep a ajuns la 2-0. Doar că, de această dată, n-a urmat 2-2, ci 3-0 pentru Halep, care şi-a făcut serviciul. Când Buzărnescu părea doborâtă, spre lauda ei, aceasta a găsit, din nou, o cale pentru a pune presiune pe adversara ei! Mihaela a luat două game-uri la rând, făcându-şi serviciul la 15 şi izbutind break-ul la 30: 3-2! La acest scor însă, s-a văzut clasa superioară a Simonei care a răspuns printr-un re-break şi s-a dus la 4-2.

Acesta s-a dovedit a fi momentul decisiv al setului, fiindcă, imediat, Halep şi-a făcut serviciul la zero, după care a închis meciul la 6-2.

În turul III, Halep o va întâlni pe Victoria Azarenka (40 WTA), fost lider mondial, cu două titluri de Grand Slam în palmares. Se anunţă un meci destul de echilibrat. De altfel, şi scorul întâlnirilor directe de până acum e egal, 2-2, după cum se poate vedea mai jos:

*2017 (Wimbledon): 7-6, 6-2 Halep

*2015 (US Open): 6-3, 4-6, 6-4 Halep

*2012 (Linz): 6-1, 6-1 Azarenka

*2012 (Doha): 6-3, 6-1 Azarenka

Citeşte şi

Mats Wilander a disecat partida Halep - Buzărnescu. Ce l-a încântat pe analistul Eurosport

CTP, elogii la adresa întâlnirii Halep - Buzărnescu: „A fost meciul cel mai frumos de la Wimbledon, de până acum“

Buzărnescu, „Zâna bună“ în meciul cu Halep. Cum i-a cucerit Miki pe spectatorii duelului româncelor de la Wimbledon

Mihaela Buzărnescu, criză de nervi în ultimul game al meciului cu Halep. De ce s-a certat cu arbitrul de scaun

Mihaela Buzărnescu, după eşecul cu Halep de la Wimbledon: "Îmi pare rău ca am jucat una împotriva celeilalte"

Simona Halep: „M-am simţit încrezătoare pe teren şi puternică psihic“ Ce spune despre Azarenka, adversara din turul 3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite