Halep, debut spectaculos la Australian Open: Simona a făcut un prim set formidabil şi e în turul II

Halep, debut spectaculos la Australian Open: Simona a făcut un prim set formidabil şi e în turul II

Simona Halep are de apărat 240 de puncte pentru atingerea optimilor la Australian Open 2019

Simona Halep (3 WTA) s-a luptat admirabil, a salvat trei mingi de set, şi a întors soarta unei partide în care, la un moment dat, Jennifer Brady (49 WTA) părea că face legea pe teren.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acum doi ani, Simona Halep a făcut un Australian Open memorabil, cu nişte meciuri fantastice, de câte trei seturi, care au fost catalogate drept cele mai bune din tot turneul, atât pe tabloul feminin, cât şi cel masculin!
 
În acest an, la cum a început turneul, românca pare că vrea să retrăiască acel Australian Open fabulos din 2018. Şi ar fi bine, fiindcă atunci „Simo“ s-a oprit doar în finală!
 
Astăzi, în duelul cu americanca Jennifer Brady (49 WTA), adversară pe care o învinsese greu, în trei seturi, în singura lor întâlnire de până acum, Halep a fost pusă în mare dificultate în primul set! Brady a pornit excelent, a condus cu 2-0, 3-1 şi 4-2, dar Halep a reuşit să recupereze break-ul pentru a egala: 4-4. Apoi, la 5-5, românca şi-a pierdut, din nou, serviciul şi Brady a servit pentru câştigarea setului. A ieşit un game nebun, în care americanca a avut trei mingi de set, toate apărate de Simona, care, admirabil, a forţat intrarea în tiebreak!
 
Cu moralul ridicat după ce a scăpat dintr-un moment dificil, Halep a dominat tiebreak-ul, în care a condus de la început, cu 1-0, 4-2 şi 6-4 şi l-a adjudecat cu 7-5. Acest prim set a fost printre cele mai spectaculoase de până acum de pe tabloul feminin, fiind decis după o oră şi 11 minute, aproape cât un meci întreg!
 
Iar Brady, demoralizată după cum a pierdut primul set de sub control, nu şi-a mai revenit până la final. Americanca şi-a pierdut serviciul din primul game al setului al doilea şi Halep, dezlănţuită, a condus cu 2-0 şi 4-1 şi a închis partida la 6-1.
 
În turul II, Halep va juca împotriva lui Harriet Dart (173 WTA), o britanică de 23 de ani pe care Adevărul a prezentat-o aici.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
Halep şi-a aflat adversara: A jucat un meci pe viaţă şi pe moarte pentru a ajunge în turul II
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: