Euro 2020, optimi: Italia se chinuie teribil cu Austria, are nevoie de prelungiri pentru calificarea în sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
italia

Italia, una dintre marile favorite la câştigarea trofeului, a tremurat serios în optimile de finală de la Euro 2020 şi a învins Austria abia după minutele suplimentare, 2-1 (0-0, 0-0)

”Squadra Azzurra” defilase în meciurile din Grupa A, din care au mai făcut parte Ţara Galilor, Elveţia şi Turcia, pe care au terminat-o cu maximum de puncte şi un golaveraj 7-0.

De partea cealaltă, Austria, care a jucat pentru prima dată în istorie în fazele eliminatorii ale unui Campionat European, terminase pe locul secund în Grupa C, cu două victorii la Bucureşti, 1-0 cu Ucraina şi 3-1 cu Macedonia de Nord, şi un eşec în Olanda, 0-2. 

Sâmbătă seara, prima repriză a meciului de pe Wembley s-a jucat într-un singur sens, spre poarta apărată de Bachmann. Italienii au dominat la toate capitolele şi şi-au creat mai multe ocazii de gol, dar portarul austriac a fost de netrecut la acţiunile lui Insigne (14) şi Barrela (17) sau a avut noroc la şuturile lui Spinazzola (11), Immobile (32 - bară) şi Di Lorenzo (43). 

Austria a reuşit să ţină jocul mult mai sus în debutul părţii secunde şi chiar ar fi putut deschide scorul în minutul 52. A fost momentul în care a beneficiat de o lovitură liberă de la 16 metri, pe centrul porţii, dar execuţia lui Alaba a fost la o palmă peste bara transversală. Austriecii au reuşit să şi înscrie, Arnautovic (65 - foto jos), însă reuşita căpitanului a fost anulată de VAR pentru un ofsaid de câţiva centimetri. 

italia

VAR a intervenit din nou în minutul 74 şi tot pentru o fază controversată petrecută la poarta italienilor. Austriecii au cerut lovitură de la 11 metri la un duel dintre Lainer şi Pessina, dar presupusul fault a fost precedat de un ofsaid, aşa că infracţiunea nu a mai fost luată în calcul. 

Până la finalul celor 90 de minute regulamentare, timorată de raidurile periculoase ale austriecilor, italienii nu au mai reuşit să pună presiune şi nici să îşi creeze ocazii mari de gol, astfel că s-a ajuns în prelungiri. 

Italia a reuşit să deschidă scorul în minutul 96, după o acţiune excelentă a lui Chiesa. Atacantul a inventat o preluare la o pasă extrem de dificilă şi a marcat cu un şut tare la colţul lung (foto principal). În ultimele secunde ale primei reprize a prelungirlor, Pessina a făcut 2-0, cu un şut din unghi, şi părea că finalul meciului va fi unul liniştit.

Chiar şi cu un deficit de două goluri însă, Austria nu a depus armele şi a înscris golul speranţei, în minutul 114. prin Kalajdzic, care a strecurat mingea în poartă cu capul, dintr-un unghi imposibil. 

Italia va întâlni în sferturile de finală învingătoarea meciului dintre Belgia şi Portugalia.

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola – Barella (Pessina ’68), Jorginho, Verratti (Locatelli ’67) – Berardi (Chiesa ’84), Immobile (Belotti  ’84), Insigne (Cristante ‘108). Selecţioner: Roberto Mancini

Austria: Bachmann – Lainer (Trimmel ‘114), Dragovic, Hinteregger, Alaba – Laimer (Ilsanker ‘114), Schlager (Gregoritsch ‘106), Sabitzer, Grillitsch (Schaub ‘106), Baumgartner (Schopf ‘90) – Arnautovic (Kalajdzic ’97). Selecţioner: Franco Foda

Partida a fost arbitrată de englezul Anthony Taylor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite