Emma Răducanu, sufocată: Legendara Chris Evert a explicat ce se întâmplă cu campioana de la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emma Răducanu are doar două victorii în 2022
Emma Răducanu are doar două victorii în 2022

După un Wimbledon în care a atins optimile şi un turneu de vis, la New York, în care a luat trofeul după un parcurs aproape ireal, Emma Răducanu (19 ani) era văzută drept noua „regină“ a circuitului feminin. Din păcate, între timp, britanica a intrat într-o criză acută de formă şi de rezultate.

Emma Răducanu se menţine, în continuare, în elita tenisului, fiind pe locul 12 WTA. Doar că, deocamdată, ea „trăieşte“ din punctele acumulate în sezonul trecut, la cele două turnee de Grand Slam, Wimbledon şi US Open. Dacă ne uităm la rezultatele ei recente, Emma pare, mai degrabă, o jucătoare din afara Top 100!

„Adevărul“ a prezentat aici, detaliat, cifrele groaznice care arată decăderea Emmei Răducanu. Într-o tentativă de a se redresa, ea tocmai şi-a angajat un nou antrenor. Vorbim despre Riccardo Piatti (64 de ani) care, în trecut, a lucrat cu nume grele din sportul-alb, precum Djokovici, Raonic, Gasquet, Şarapova sau Sinner.

Până să vedem cum va evolua cariera Emmei Răducanu, după această decizie legată de stafful ei, am mai primit o explicaţie pentru căderea ei actuală. În dialog cu Eurosport, legendara Chris Evert (67 de ani), cu 18 trofee de Grand Slam în palmares, a pus criza traversată de Emma pe seama faptului că e sub lupa presei într-o ţară în care atenţia acordată de mass-media poate fi zdrobitoare pentru o puştoaică de 19 ani.

Ce a spus Chris Evert?

*A fi un superstar în Anglia e cel mai greu lucru pentru un jucător de tenis. Chiar mai greu decât să fii un superstar în America, unde sunt mult mai mulţi sportivi în alte sporturi sau să fii un superstar în alte ţări.

*Cred că abordarea tabloidelor din Anglia e brutală. Adică, practic, ei vin peste tine, la tine în casă, dacă eşti un superstar şi asta nu e bine. 

*Cred că Emma gestionează totul frumos. Cred că Emma are tenisul ca prioritate numărul 1 şi lucrează din greu. E greu când aceste oportunităţi financiare apar şi i se oferă pe tavă totul şi cred că e în regulă, atâta timp cât prioritatea ei numărul 1 e să-şi îmbunătăţească jocul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite