Djokovici a devenit „sacul de box“ al tenisului: Reacţia sârbului după nişte decizii şocante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici va pierde, în curând, fotoliul de lider mondial
Novak Djokovici va pierde, în curând, fotoliul de lider mondial

Novak Djokovici trăieşte un sezon foarte ciudat în care a devenit victima unor hotărâri care vor rămâne în istoria neagră a sportului-alb.

Ceea ce surprinde e că ATP şi WTA au asistat pasiv cum, în ianuarie, Novak Djokovici a fost exclus de la Australian Open din cauza opţiunii sale pentru vaccinare, dar acum, când o situaţie mult mai gravă şi anume războiul din Ucraina stă în spatele excluderii sportivilor din Rusia şi Belarus, şefii celor două circuite au reacţionat vehement, vorbind despre discriminare!

Şi un alt amănunt care şochează cu adevărat: în ambele situaţii, atât la Australian Open, cât şi la Wimbledon, Djokovici a devenit victima unor decizii extreme. Pentru că, mai întâi, a pierdut 2.000 de puncte, la Melbourne, nefiind lăsat să concureze din postura de deţinătorul trofeului. Iar acum, la Wimbledon, va pierde, din nou, 2.000 de puncte, cele câştigate anul trecut pentru cucerirea titlului. Care nu mai pot fi apărate, după decizia anunţată de ATP şi WTA! Ceea ce înseamnă că Nole va pierde fotoliul de lider mondial, înainte de Wimbledon, când vor fi scăzute punctele de anul trecut!

Surprinzător, sârbul a vorbit cu mult calm despre această situaţie asupra căreia n-are niciun control. 

„În primul rând, sunt nişte decizii (n.r. – la Australian Open şi Wimbledon) din cauza cărora pierd 4.000 de puncte. Asta strict din perspectiva mea. Dacă ne referim la Wimbledon, eu cred că excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus e o decizie greşită. Puteau fi luate alte decizii. De pildă, am auzit că exista o recomandare din partea ATP şi WTA ca sportivii din Rusia, Belarus şi Ucraina să joace un turneu demonstrativ, iar încasările să meargă către victimele războiului din Ucraina. Aşadar, idei au existat, dar comunicarea n-a fost bună. Şi s-a ajuns la această situaţie, în care Wimbledon e lăsat fără puncte şi toată lumea e afectată. E o situaţie ciudată “, a spus Nole.

Întrebat dacă va merge la Wimbledon, în condiţiile în care întrecerea londoneză nu va mai conta pentru clasamentul mondial, sârbul de 35 de ani a spus că nu ia în calcul să lipsească de pe teren.

„Un Grand Slam e un Grand Slam. Wimbledon a fost mereu un turneu de vis, când eram copil. Nu mă uit la el prin puncte sau bani. Doar că îmi pare rău că s-a ajuns la nişte decizii greşite şi că toată lumea are de pierdut“, a adăugat liderul mondial, potrivit Eurosport.

CITEŞTE ŞI:

Djokovici râde la urmă: Omul care a stat în spatele expulzării sale din Australia a devenit „şomer“

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite