De ce a picat mutarea lui Chiricheş la Roma. Tottenham îl recompensează pe român, după ratarea transferului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiriches FOTO AP

Tottenham şi AS Roma au avut discuţii încă din noiembrie, Vlad Chiricheş îşi dăduse OK-ul pentru o mutare în Italia, directorii tehnici ai celor două echipe sunt în relaţii cordiale, dar negocierile au picat din cauza unei diferenţe legate de bani.

Chiricheş la AS Roma era un transfer „ca şi făcut“. Românul avea o concurenţă puternică la Tottenham, antrenorul argentinian Mauricio Pochettino nu-l prea îndrăgeşte, şi-l foloseşte doar ca soluţie de avarie, fundaş dreapta. Aşa că o mutare la altă echipă părea ideală. 

Mai ales că AS Roma era descoperită pe centrul apărării, după operaţia şi perioada de indisponibilitate a brazilianului Castan, aut cel puţin până în vară. Demarate încă din noiembrie, discuţiile dintre cele două cluburi s-au intensificat în ianuarie, la începutul perioadei de transferuri, dar nu s-au concretizat luni seară, în ultima zi când „fereastra“ a fost deschisă. 

Roma oferea doar 500.000 de euro acum

Potrivit presei italiene, negocierile dintre Franco Baldini, italianul fost la Roma, acum director tehnic la Tottenham, şi Walter Sabatini, într-o poziţie similară la clubul capitolin, au căzut din cauza unei sume de 1,5 milioane de euro. Asta deşi ambele echipe bătuseră palma în privinţa modului transferului, iniţial un împrumut până în vară. 

Doar că Tottenham solicita 2 milioane de euro acum şi nu-i „forţa pe romani să-l cumpere pe Chiricheş, în timp ce AS Roma a oferit doar 500.000 de euro şi promitea un transfer în vară, suma totală fiind în jur de 8-9 milioane de euro. 

Cum Roma n-a mai plusat, Tottenham nu l-a lăsat pe român în Italia. Presa engleză a scris că deşi românul şi-a dat acordul pentru a evolua pentru echipa „giallorossa“, acesta n-a presat-o pe Tottenham pentru transfer. Iar acum, londonezii se gândesc să-i prelungească lui Chiricheş contractul care expiră în vara lui 2018. În condiţii financiare mult mai bune decât salariul anual de 1,2 milioane de euro. Pentru a-l remotiva pe jucător, după ratarea acestui transfer. 

În schimb, Roma, pentru a nu rămâne descoperită, l-a adus împrumut, de urgenţă, luni seară, pe Nicolas Spolli (31 de ani), din 2009 la Catania. Căreia i-a plătit acum 1,5 milioane de euro, urmând ca în vară să mai ofere aceeaşi sumă, pentru a-l lua definitiv pe fundaşul central argentinian.

Citeşte şi 

Mutarea lui Chiricheş la AS Roma a picat din cauza oficialilor lui Tottenham, care au mărit de şase ori preţul împrumutului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite