Darren Cahill a analizat situaţia lui Djokovici: Cum vede viitorul sârbului în tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici
Novak Djokovici

Novak Djokovici (Serbia, 34 de ani, 1 ATP) e un magnet pentru spectatori şi specialişti, la fiecare apariţie în circuitul masculin. Acum, după acel scandal al excluderii sale de la Australian Open 2022, lumea a devenit şi mai nerăbdătoare să-l vadă pe Nole în acţiune, în noul sezon.

Asta deoarece, atât fanii, cât şi specialiştii sunt curioşi cum a fost afectat liderul mondial de povestea din Australia. Care s-a încheiat cum nu se putea mai rău pentru Djokovici, cu rivalul său, Rafael Nadal, câştigând turneul şi depăşindu-l în clasamentul trofeelor de Grand Slam.

În ciuda celor petrecute la Melbourne, australianul Darren Cahill e convins că Djokovici nu numai că va reveni în forţă în circuit, dar va fi şi mai motivat ca înainte. 

„Dacă Novak va reveni pe teren, vom vorbi despre el şi despre Nadal, ca fiind principalii favoriţi în orice competiţie. În primul rând, la French Open. Bineînţeles, acolo trebuie să fii pregătit să treci de Rafa într-un potenţial meci de cinci seturi. Şi ştim cât de greu e asta. Dar Novak a arătat un nivel impresionant, în ultimii ani“, şi-a început Cahill (foto) discursul. 

darren cahill

Fostul antrenor al Simonei Halep a continuat apoi să-l laude pe liderul ATP: „Eu cred că Novak, şi la 34 de ani, continuă să încerce să-şi îmbunătăţească jocul. Cred că îl vom vedea la un nivel incredibil, în următorii ani“.

Cahill s-a referit şi la această rivalitate între Federer (40 de ani), Djokovici (34 de ani) şi Nadal (35 de ani), care a încântat lumea tenisului, în ultimele două decenii. „Victoria obţinută acum de Rafa, la Australian Open, îl va motiva pe Djokovici să-şi crească nivelul de joc. Dar va avea un efect similar şi asupra lui Roger (n.r. - Federer). Probabil că s-a gândit: «Dacă Rafa e, în continuare, capabil să câştige, de ce n-aş putea şi eu?». Eu cred că rezultatul de la Melbourne a avut un impact asupra celor trei uriaşi ai tenisului. Şi mai cred că Rafa are acum şi mai multă energie“, a concluzionat Cahill.

Totul e în ceaţă, deocamdată

În ciuda declaraţiilor date de antrenorul australian, rămâne de văzut dacă Djokovici, Federer şi Nadal se vor intersecta într-un turneu major, în viitorul apropiat. Iar asta pentru că elveţianul e, deocamdată, accidentat, în timp ce Nole, din cauza statutului său de nevaccinat, va avea probleme similare cu cele de care s-a lovit în Australia.

Djokovici va evolua, în această lună, în Dubai (21-26 februarie). Sârbul poate intra în Emirate, fără a avea nevoie de certificat de vaccinare, doar pe baza unui test negativ. Luna viitoare, în schimb, crema tenisului se mută în Statele Unite ale Americii. Pentru turneele de la Indian Wells (10-20 martie) şi Miami (23 martie - 3 aprilie). 

Nadal

Nadal (foto) şi-a confirmat deja prezenţa la Indian Wells, însă, la cum arată lucrurile, Djokovici nu va putea merge în SUA. Nu pentru că organizatorii turneelor ar cere dovada vaccinării, ci pentru că, în acest moment, cine vrea să călătorească în SUA are nevoie atât de certificat de vaccinare, cât şi de test negativ. 

Dacă lucrurile nu se vor schimba datorită situaţiei epidemiologice, atunci Djokovici va rata atât turneele americane, cât şi următorul Grand Slam, adică French Open (22 mai - 5 iunie). Iar asta pentru că şi francezii, la fel ca australienii, au condiţionat prezenţa la evenimentele sportive de vaccinarea participanţilor.

CITEŞTE ŞI:

Djokovici, făcut mincinos degeaba: Concluzia procurorilor după anchetarea testelor sale de COVID

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite