Colţescu, susţinut şi din Franţa: „În Africa, oamenii îmi ziceau ăla alb“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Colţescu
Sebastian Colţescu

Apar tot mai mulţi oameni care se arată şocaţi de amploarea luată de incidentul de la Paris în urma căruia centralul craiovean a ajuns să fie acuzat, în mod eronat, de rasism.

Încă o dovadă că apelativul folosit de Colţescu nu poate fi considerat unul cu caracter rasist reiese dintr-o relatare a lui Lionel Charbonnier (54 de ani), fost portar şi internaţional francez. 

Actualmente analist la RMC Sport, după ce a antrenat în Africa, Charbonnier a spus că termenul folosit de Colţescu n-are conotaţii rasiste şi a oferit şi un argument în susţinerea afirmaţiei sale, amintind o experienţă personală. 

„Am antrenat în Africa şi eram mereu numit <<ăla alb>>. Nu era nimic rasist, nimeni nu s-a gândit vreodată la aşa ceva. Nici măcar eu“, a spus Charbonnier.

E un bulgăre de inflamare care n-are nimic de-a face cu rasismul. „Negru“ nu e un cuvânt rasist. Ne ducem în Orwell cu aşa ceva, nu vă supăraţi.  Radu Paraschivescu, scriitor   Suntem solidari cu Sebastian Colţescu, victimă a unei campanii agresive de denigrare la nivel naţional şi internaţional George Simion, partidul AUR   Al patrulea oficial, doar el poate spune ce simte. Sigur că a făcut o greşeală inacceptabilă, însă numai el poate să-şi deschidă sufletul, să ceară scuze şi să accepte consecinţele. Probabil, e un arbitru foarte bun. Jose Mourinho, antrenor Tottenham  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite