CFR se chinuie cu o echipă experimentală a FCSB-ului. Titlul de campioană se va decide în ultima etapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CFR Cluj - Rennes Ciprian Deac bucurie FOTO AFP

CFR Cluj a învins, vineri, în deplasare, scor 2-0 (0-0), echipa FCSB, într-un meci restanţă din etapa a 8- a play-off-ului Ligii 1.

Formula de start aleasă de antrenorul celor de la FCSB, Toni Petrea, a coincis, deloc surprinzător, cu dorinţa şefului grupării, Gigi Becali. Finanţatorul anunţase, imediat după câştigarea Cupei României, trofeu care a asigurat locul echipei în sezonul viitor al cupelor europene, că nu mai este interesat de ultimele meciuri din campionat şi că vrea să testeze jucătorii tineri, iar primul 11 trimis pe Arena Naţională a confirmat moftul patronului. 

Astfel, la FCSB au lipsit vedetele Man, Coman sau Tănase, toţi aflaţi pe banca de rezerve, locul lor fiind luat de fotbalişti tineri precum Dumitru (18 ani), Istrate (18 ani) sau Niţă (17 ani). 

În aceste condiţii, CFR Cluj, care avea nevoie de cel puţin un egal pentru a juca cu titlul pe masă în partida din ultima etapă cu Universitatea Craiova, a atacat cu toate echipa încă din primul minut. Ardelenii au controlat total meciul şi, în afara celor două reuşite, au irosit alte şase ocazii mari de a marca, câte trei în fiecare repriză, la una dintre ele mingea lovind de 2 ori barele porţii adverse.

Primul gol al meciului a venit târziu, Susic (86) pentru ca la faza imediat următoare Itu (88) să stabilească rezultatul final, portarul Vlad având partea lui de vină la ambele goluri. 

În urma acestui rezultat, CFR Cluj a acumulat 46 de puncte în clasament, cu două mai multe ca Universitatea Craiova. Universitatea are un meci mai puţin disputat, cu Astra, dar indiferent de deznodământul acesteia, partida de luni, de la ora 21.00, de la Craiova, va fi decisivă pentru stabilirea noii campioane a României.

FCSB Vlad - Creţu, Cristea, Miron, Panţîru - Moruţan, Perianu, Vînă - Niţă, Istrate, Dumitru

Rezerve: Udrea, Coman, Tănase, Petre, Popescu, Pantea, Pandele, Man Antrenor: Anton Petrea

Arlauskis - Susic, Burcă, Cestor, Camora - Luis Aurelio, Hoban, Deac, Joca, Omrani, Costache

Rezerve: Rus, Vinicius, Itu, Bordeianu, Chipciu, Pereira, Golofca, Ciobotariu, Mario Rondon Antrenor: Dan Petrescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite