Ce a păţit Eriksen: Presa britanică a obţinut părerea unui cardiolog

Ce a păţit Eriksen: Presa britanică a obţinut părerea unui cardiolog

De fiecare dată când un sportiv de performanţă suferă din cauza unei probleme cardiace, apare o întrebare: cum e posibil ca o asemenea afecţiune să treacă neobservată, după toate controalele la care sunt supuşi atleţii, de-a lungul unui sezon?

Ştiri pe aceeaşi temă

Imediat după incidentul de pe „Parken“, presa daneză a scris că Eriksen ar fi suferit un atac de cord. 
 
Ulterior, pe baza imaginilor văzute, cardiologul Richard Till a comentat această ipoteză pentru „The Independent“. 
 
„Eriksen a suferit un atac de cord, dar nu cum se întâmplă în cazul pacienţilor care au probleme cardiace cronice. În cazul lui Eriksen, sunt câteva posibilităţi. O explicaţie ar putea fi că a suferit un atac de cord din cauza unei malformaţii congenitale. Una care n-a fost depistată la niciun control. O altă cauză ar putea fi hipertrofia cardiacă. Ceea ce se întâmplă, atunci când inima creşte prea mult şi pompează mai greu. În fine, o posibilă cauză ar putea fi o infecţie virală. În astfel de situaţii, poate apărea o inflamare a muşchiului inimii“, a spus Richard Till. 
 
Acesta a adăugat că reacţia celor prezenţi pe teren a salvat viaţa mijlocaşului danez. 
 
„În astfel de situaţii, e crucial ca oxigenul şi sângele să ajungă, în continuare, la creier. Prin manevrele de resuscitare, acest lucru s-a întâmplat. Apoi, s-a folosit defibrilatorul de către echipa medicală. Defibrilatorul monitorizează bătăile inimii şi, dacă e nevoie, repune inima în funcţiune. Una peste alta, e foarte important că oamenii să înveţe aceste manevre de resuscitare pentru că ele pot salva vieţi, cum s-a văzut şi în cazul lui Eriksen“, a completat doctorul Richard Till.

Euro 2020, rezultate

Grupa A

Italia - Turcia 3-0

Ţara Galilor - Elveţia 1-1

Grupa B

Danemarca - Finlanda 0-1

Rusia - Belgia 0-3

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările