Busculadă la intrarea pe stadion înainte de meciul Camerun - Insulele Comore, din cadrul Cupei Africii pe Naţiuni. Cel puţin opt persoane au murit

Busculadă la intrarea pe stadion înainte de meciul Camerun - Insulele Comore, din cadrul Cupei Africii pe Naţiuni. Cel puţin opt persoane au murit

Cel puţin opt persoane, printre care şi un copil au murit şi alte zeci au fost rănite în urma unei busculade la stadion înainte de meciul Camerun - Insuele Comore, de la Cupa Africii pe Naţiuni, informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 50.000 de mii de persoane au încercat să intre pe stadionul Paul Biya din Yaounde care are doar o capacitate de 60.000 de locuri, iar din cauza pandemiei, autorităţile au decis că  80% din capacitatea lui poate fi ocupată.

Printre morţi se numără un copil, potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, obţinut de agenţia de presă AFP.

Jurnalista Leocadia Bongben, care a fost la meci, a declarat că a observat multă agitaţie într-una din zonele pentru fani din afara stadionului.

„Oamenii au început să strige. După un minut a venit o ambulanţă pe stadion, dar când am ajuns la locul respectiv, poliţia nu ne-a lăsat să ne apropiem", a spus jurnalista, care susţine că a primit o listă cu opt oameni care şi-au pierdut viaţa. 

Într-un comunicat de presă, Confederaţia Africană a anunţat că „investighează situaţia şi încearcă să aibă mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat”.
 
Secretarul general al confederaţiei a fost trimis la spital pentru a vedea care este starea victimelor. În timpul meciului s-au auzit sirenele ambulanţelor care recuperau răniţii pentru a-i aduce la spitalele din zonă, informează News.ro.

Camerun a câştigat meciul cu Insulele Comore, scor 2-1, şi s-a calificat în sferturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările