Bonus pentru microbişti: În acest an, „El Clasico“ va avea două episoade în plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi

FC Barcelona - Real Madrid este capul de afiş al semifinalelor Cupei Spaniei la fotbal, conform tragerii la sorţi care a avut loc vineri la stadionul Benito Villamarin din Sevilla, gazda finalei competiţiei, din 25 mai.

Meciurile tur sunt programate pe 6 februarie, iar returul pe 27 februarie.  Având în vedere că cele două mari rivale au programat şi meciul din campionat pe 2 martie, Real şi Barca se vor întâlni de două ori consecutiv pe Bernabeu la o distanţă de doar 4 zile.

Barcelona a câştigat ultimele patru ediţii ale Cupei Spaniei, în timp ce Real Madrid nu a mai trecut de sferturile de finală din  2014.

Va fi cea de a 20 confruntare dintre cele două mari rivale în Cupa Spaniei. De 10 ori s-au calificat madrilenii şi de 9 ori catalanii. În cele 33 de partide disputate până cum, 14 au fost câştigate Barca, 12 de Real, iar restul au fost remize. Golaverajul este de 64-63 în favoarea madrilenilor.

Primul duel în cupă a avut loc în 1916, în semifinale, când catalanii au câştigat meciul tur (2-1), iar madrilenii s-au impus în retur cu 4-1. Regulamentul din acea vreme prevedea disputarea unei noi partide, care s-a încheiat la egalitate (6-6). A urmat un nou meci, în care Madridul s-a impus cu 4-2. Ultima confruntare din cupă a avut loc în 2014, în finală, când Real a câştigat cu 2-1.

Actuala campioană a Spaniei deţine cele mai mult trofee în Cupa Spaniei (30), în timp ce Real Madrid numără 19, ultimul datând din 2014

În cealaltă semifinală se vor întâlni Betis Sevilla şi Valencia CF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite