„Bombă“ în Australia: Tragerea la sorţi pentru primul Grand Slam al anului nu s-a mai ţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep, emoţii mari în privinţa Australian Open
Halep, emoţii mari în privinţa Australian Open

Aproape 1.200 de sportivi şi oameni aflaţi în staffurile lor au aşteptat evenimentul care ar fi trebuit să stabilească, astăzi (ora 09.00, ora României) tablourile competiţionale pentru Australian Open 2021 (8-21 februarie).

Oamenii care au legătură cu Federaţia Australiană de Tenis evită să vorbească, deschis, despre o posibilă anulare chiar a primului Grand Slam din 2021, dar asta nu înseamnă că această variantă nu e pe masa Guvernului.

Cazul de COVID-19 cu tulpina britanică, depistat, ieri, la un hotel unde sunt cazaţi aproape 600 de jucători şi antrenori implicaţi, în aceste zile, în diferite turnee găzduite de Melbourne, a aruncat totul în aer. Pentru început, a oprit tenisul, în totalitate! Astăzi, programul competiţiilor WTA 500 (trei la număr), ATP 250 (două) şi ATP Cup a fost anulat. Drept urmare, şi româncele, în frunte cu Simona Halep (2 WTA), au fost afectate, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Iar acum, încă o lovitură pentru şefii tenisului din Australia, cei care se ocupă şi de organizarea primului Grand Slam din 2021: tragerea la sorţi pentru Australian Open 2021, programată pentru ora 18.00, ora locală (ora 09.00, ora României), nu s-a mai ţinut. Evenimentul a fost amânat pentru mâine. Asta la nivel declarativ, pentru că, după cum a notat şi „Express“, de acum apare o mare întrebare: se mai ţine Australian Open?

Tiley

Craig Tiley (foto), directorul turneului, e convins că da: „Suntem foarte încrezători că Australian Open va merge înainte, conform programului stabilit“.

„Tragerea la sorţi a fost amânată pentru vineri şi va fi un eveniment mai restrâns, pentru că vrem doar să-l organizăm şi apoi să ne concentrăm atenţia pe ce avem de făcut de luni încolo“, a adăugat Tiley.

Astăzi, toţi jucătorii şi oamenii din staffurile lor vor fi testaţi, din nou, şi reluarea tuturor turneelor, la Melbourne, depinde de rezultatele testelor PCR, care vor veni, ulterior. 

CITEŞTE ŞI:

Lumea tenisului, zguduită: „Dacă se mai ţine Australian Open? Nu există garanţii!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite