Barcelona, zguduită la miezul nopţii: Koeman, afară! O legendă vie a clubului vine în locul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronald Koeman
Ronald Koeman

După 14 luni în funcţie, mandatul dezolant al fostului internaţional olandez s-a încheiat. După un eşec la limită în campionat şi unul de proporţii, dacă analizăm toată aventura sa pe „Camp Nou“.

După foarte mult timp, fanii Barcelonei au ce sărbători! Nu vreun rezultat notabil al echipei pe teren, ci faptul că au scăpat de un antrenor fără perspective: Ronald Koeman (58 de ani).

Din postura de jucător al formaţiei blau-grana, olandezul a contribuit la câştigarea Cupei Campionilor în 1992. Ca antrenor, Koeman a fost o catastrofă! Care a preluat echipa de la Quique Setién, în august 2020, după o altă catastrofă, 2-8 cu Bayern Munchen, în sferturile Ligii Campionilor. Din păcate pentru Koeman, nu doar că n-a reuşit să redreseze corabia, dar, ajungând la un club afectat grav de probleme financiare, a atins alte borne negre.

Picătura care a umplut paharul pentru conducerea clubului a venit, miercuri seară: Rayo Vallecano - Barcelona, scor 1-0 în etapa a 11-a din La Liga. Rezultat care a lăsat Barcelona pe locul 9 din 20, cu 15 puncte strânse din zece partide (echipa are o restanţă). În fruntea clasamentului se află Real Madrid, Sociedad, Sevilla şi Betis, toate cu 21 de puncte.

Dincolo de această situaţie gravă din campionat, „moştenirea“ lui Koeman pentru urmaşul său pe bancă e cruntă şi în Liga Campionilor. Unde Barcelona e doar pe locul 3 din 4, cu o singură victorie, două înfrângeri şi un singur gol marcat, după primele trei runde.

67 de meciuri a adunat Ronald Koeman la Barcelona, începând din august 2020: 40 de victorii, 11 remize, 16 înfrângeri. Golaveraj: 141-77.    1 trofeu a luat Ronald Koeman cu Barcelona: Cupa Spaniei, în sezonul 2020-2021.

Xavi, principalul favorit

Cel mai vehiculat nume pentru înlocuirea lui Koeman e cel al lui Xavi Hernandez (41 de ani). Mijlocaş genial, Xavi a părăsit Barcelona, după o carieră întreagă, în 2015, ajungând la Al-Sadd, de unde s-a retras, în 2019. Apoi, a preluat această formaţie din Doha cu care a defilat, având în vedere că Al-Sadd nu e doar cea mai bună echipă din Qatar, dar, de fapt, printre cele mai bogat formaţii din lume!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite