Banciu, tiradă la adresa lui Dan Petrescu: „Du-te în Mongolia! Mie mi-ar fi ruşine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul emisiunii sale de la Look Sport, Radu Banciu s-a dezlănţuit, punându-l la zid pe tehnicianul de 53 de ani pentru ultima alegere profesională care l-a dus, de curând, în fotbalul turc.

Dan Petrescu a luat trei titluri la rând cu CFR Cluj, iar la performanţele sale pe plan intern s-au adăugat unele remarcabile şi în plan internaţional. 

Cu „Bursucul“ pe bancă, CFR a făcut un punctaj record pentru o formaţie românească în Liga Europa, s-a calificat de două ori la rând în grupele acestei competiţii şi, anul trecut, a reuşit un parcurs admirabil, fiind eliminată doar după o „dublă“ cu Sevilla, în care a făcut 1-1 acasă şi 0-0 în deplasare. Sevilla a câştigat, ulterior, Liga Europa şi doar pe CFR n-a învins-o în drumul ei spre trofeu!

În ciuda acestor performanţe, în ultimii ani, de fiecare dată când a plecat de la CFR, Petrescu a ajuns la nişte grupări de mâna a treia sau chiar a patra. Mai întâi, a fost experienţa din China, unde a retrogradat de pe ultimul loc cu  Guizhou Hengfeng. Această formaţie era „lanterna roşie“ a primei ligi, încă din momentul în care a fost preluată de tehnicianul român.

Iar acum, Petrescu a ajuns la Kayserispor. În momentul în care a început negocierile cu formaţia turcă, ea ocupă ultimul loc în Superligă. Între timp, s-a ridicat, totuşi, pe locul 17 din 21, obţinând ultima victorie cu Dan Petrescu pe bancă.

Chiar şi aşa, alegerea românului a fost aspru criticată de Radu Banciu, în stilul său caracteristic, într-o emisiune din această săptămână.

Ce a spus Radu Banciu?

*Mai rămâne să mergeţi în Mongolia, domnule Dan Petrescu. Acolo n-aţi fost. De ce nu v-aţi dus la Stoke City sau la Preston, în Championship, că atunci ne scoteam pălăria. Ne înclinam. Dar tu ai ajuns la Kayseri, mă? Unde te mai duci de aici? La o echipă din liga a doua din China? Pentru asta te-ai făcut antrenor? Mie mi-ar fi ruşine! Ce carieră e asta?

*Incredibil, ai luat trei campionate cu CFR…Nu puteai să-l întrebi nimic şi a ajuns antrenor la ultima clasată dintr-un campionat care nu există. Nu mi se pare normal să te pretinzi antrenor, să ai acest tupeu fantastic de a nu răspunde presei, că atât de mare eşti, dar tu să antrenezi la Kayseri sau în China.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite