Meci important pentru Viitorul. Ioan Andone vorbeşte despre principalii „inamici“ ai echipei lui Hagi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorul joacă în această seară în turul trei preliminar al Ligii Campionilor pe terenul echipei cipriote APOEL Nicosia. În meciul tur, jucătorii lui Hagi au câştigat cu 1-0, prin reuşita de excepţie a lui Cristi Ganea.

Conducătorii echipei cipriote s-au mişcat repede între cele două tururi, schimbâd antrenorul de urgenţă. Astfel, olandezul Mario Been a fost înlocuit Georgios Donis, un grec de 47 de ani care a mai antrenat-o pe APOEL între 2013 şi 2015. Schimbarea poate să aducă un plus pentru ciprioţi, crede Ioan Andone, care a pregătit două echipe din Insula Afroditei: pe Omonia Nicosia (2006-2007) şi pe Apollon Limassol (2014-2015).
„Donis e un antrenor foarte bun“, spune Andone. „În plus, Viitorul va juca pe o cădură infernală, pentru că în această perioadă în Cipru sunt temperaturi de peste 40 de grade. Şi mai vine şi presiunea publicului, suporterii sunt incredibil de gălăgioşi şi vor face o atmosferă greu de suportat. Rămâne de văzut cum vor rezista jucătorii mai tineri ai Viitorului, cred că Gică Hagi are mare nevoie la acest meci de fotbaliştii cu experienţă, ca Marius Constantin sau Herea. Păcat că Ţucudean a fost eliminat în tur, el ar fi putut să ţină în alertă fundaşii centrali, să îi domine fizic. Va fi foarte greu pentru Viitorul, însă o calificare ar fi cu adevărat ceva excepţional“, a spus tehnicianul de 57 de ani pentru „Adevărul“.
Hagi visează la grupele Ligii
Gică Hagi crede că Viitorul poate spera la mai mult de acest tur trei preliminar al Ligii Campionilor. „Dacă trecem de meciul acesta, indiferent de echipa cu care vom pica în play-off, cred că vom merge mai departe, în grupele Ligii! Ascultaţi ce vă spun! Nu va fi uşor, jucăm cu o echipă care are un buget dublu decât cel al Stelei, dar asta e situaţia, aşa a ajuns fotbalul românesc, să aibă mai puţini bani decât cel cipriot“, a afirmat Hagi.
Înaintea partidei, antrenorul, oficialii şi colegii de la Viitorul i-au transmis condoleanţe tânărului portar Arpad Tordai, care şi-a pierdut tatăl într-un accident de muncă. "Clubul Viitorul este alături de goalkeeper-ul Arpad Tordai, în momentele cumplite pe care le traversează în urma decesului tatălui său. Fii tare Arpi, te aşteptăm mai puternic!", se arată pe site-ul campioanei României.

Azi, Liga Campionilor, turul trei preliminar
APOEL Nicosia (Cipru) - FC Viitorul, ora 20.00, TVR 2, în tur 0-1
Viktoria Plzen (Cehia) - FCSB, ora 21.15, TVR 1, în tur 2-2

Mâine, Liga Europa, turul trei preliminar
FC Oleksandria (Ucraina) - Astra Giurgiu, ora 20.00, TVR 2, în tur 0-0
Athletic Bilbao (Spania) - Dinamo Bucureşti, ora 21.45, TVR 1, în tur 1-1
AC Milan (Italia) - CS Universitatea Craiova, ora 21.45, Pro TV, în tur 1-0.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite