Anghel Iordănescu: „Consider că Generaţia de Aur poate fi foarte bine generaţia Stelei de la Sevilla“

Anghel Iordănescu: „Consider că Generaţia de Aur poate fi foarte bine generaţia Stelei de la Sevilla“

La 35 de ani de la câştigarea de către Steaua Bucureşti a Cupei Campionilor Europeni, doi dintre eroii de la Seviila, Anghel Iordănesci şi Tudorel Stoica, au vorbit despre cea mai mare perfomanţă a fotbaluiui românesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Antrenor-jucător în finala de la Sevilla, dar şi selecţionerul echipei naţonale cu cele mai mari realizări, care atingea sferturile de finală la World Cup 1994, Anghel Iordănescu spune că Steaua 1986 ar putea fi considerată Generaţia de Aur a fotbalului românesc. 
 
"Trebuie să reamintim oamenilor de fotbal, iubitorilor de fotbal din România, că aceasta este cea mai mare perfomanţă din istoria fotbalului românesc, indiferent că vorbim de o echipa de club sau alta, dintr-o vreme sau alta. S-a spus şi s-a vorbit întotdeauna, când s-a discutat despre performanţele fotbalului românesc, despre Generaţia de Aur, dar eu consider că Generaţia de Aur poate fi foarte bine generaţia lui Tudorel Stoica, a Stelei de la Sevilla", a spus fostul tehnician, pentru Steaua TV. 
 
La rândul lui, căpitanul echipei care a reuşit triumful din 1986 Tudorel Stoica, suspendat pentru finala cu Barcelona,  a declarat că echipa bucureşteană a dominat fotbalul european timp de trei ani şi consideră că Steaua de atunci echipa avea un joc pe care îl practică acum marile echipe. 
 
“Am avut şansa să facem o echipă foarte bună, să avem un joc frumos şi să dominăm trei ani la rând fotbalul european, în perioada 1986-1989. Dacă exista VAR şi pe vremea noastră câştigam şi Cupa Intercontinentală, pentru că am dat un gol valabil, dar din păcate arbitrul a greşit. Noi am practicat un fotbal frumos, spectaculos. Aveam un joc extraordinar, pe care îl practică acum echipele mari”, a spus Stoica.
 
Caseta tehnică a meciului din 1986:
 
STEAUA BUCUREŞTI - FC BARCELONA 0-0; 2-0 după executarea loviturilor de departajare
 
Loviturile de departajare: 0-0 Majearu, Alesanco, Boloni, Pedrazza, 1-0 Lăcătus, Alonso, 2-0 Balint, 2-0 Marcos.
 
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan, Sevilla
 
Spectatori: 70.000
 
Data: 07.05.1986, ora: 20.15
 
Arbitri: Michel Vautrot; Alain Delmer, M.Girard (Franţa)
 
STEAUA: Helmut Duckadam - Ştefan Iovan, Adrian­ Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu - Lucian Bălan (73 Anghel Iordănescu), Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu - Marius Mihai Lăcătuş, Victor Piţurcă (112 Marin Radu II). Antrenori: Emeric Ienei şi Anghel Iordănescu
 
FC BARCELONA: Francisco Gonzalez URRUTIcoechea - GERARDO Miranda Concepcion, Miguel Bernardo Blanquetti "MIGUELI", Jose Ramon ALESANCO Ventosa, JULIO ALBERTO Moreno Casas - VICTOR Munoz Manrique, Bernd Schuster (84 Jose MORATALLA Claramunt), MARCOS Alonso Pena, Angel PEDRAZA Lamita - Steve Archibald (111 Angel "PICHI" ALONSO Herrera), Francisco Jose CARRASCO Hidalgo.
Antrenor: Terry Venables

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările