ANALIZĂ Ce trebuie să reţinem după România- Elveţia 1-1 şi o întrebare: Ieşim la Universitate dacă batem Albania?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a remizat în al doilea meci de la Euro 2016, terminând la egalitate, scor 1-1, cu Elveţia într-un meci care ne-a oferit prea puţine motive de bucurie.

Scorul pare relativ mulţumitor, dar desfăşurarea partidei, în special din repriza secundă a fost dezamăgitoare. Şi ne arată că vechile metehne rămân la locul lor.

1. Lui Anghel Iordănescu îi este frică de fotbal mai rău decât de Dumnezeu. Jocul nostru este croit la alibi. Aşteptăm greşeala lor, rar avem curaj şi iniţiativă. Ne impunem parcă să fim outsideri.

2. Fizic suntem la pământ. În meciul cu Elveţia am văzut jucători care abia mai respirau pe teren. Acceptând ironia am avut impresia că se joacă la Cupa Africii, la cum respirau ai noştri.

3. Lucian Sânmărtean a fost chemat la lot să vadă şi el Parisul, deoarece pe vremea când juca la Bistriţa şi Vaslui n-a apucat. În primele două meciuri nici măcar nu s-a pus problema introducerii singurului fotbalist din lotul României care poate dribla pe cineva.

4. Keşeru e în lot, probabil din motive lingvistice. Ştie franceza, de când a jucat în Hexagon, şi le poate traduce colegilor.

5. România joacă mai bine fără minge, decât cu minge. Doar că, pentru a bate Albania trebuie să înscriem. Soluţia? Să vină Halagian la naţională sau măcar fiecare jucător să primească o fişă individuală pe care să scrie: "Ai n-ai mingea, dai la poartă!"

6. S-a dus şi mitul lui Nicoliţă. Elveţienii au alergat mai mult decât jucătorii noştri. Cu patru kilometri mai mult. Mult, mult prea mult pentru "tricolorii" care nu ştiu mai deloc cu mingea.

7. Dragoş Grigore a fost cel mai bun om al României. Joacă în Qatar, la echipa de pe locul 9 din campionatul respectiv.

8. Vestea bună e că nici Chiricheş, nici Tătăruşanu n-au mai gafat! Doar au bâlbâit-o pe alocuri.Sperăm să treacă şi peste asta.

9. De când e Kyros Vassaras la conducerea arbitrajului din FRF, România are parte de prestaţii impecabile ale cavalerilor fluierului. Ne mai trebuie un penalty cu Albania şi suntem în optimi. 

10. Suporterii României sunt admirabili, Chiar cei mai tari de la Euro. Eleganţi, cuminţi, modeşti şi dedicaţi. Alo, Torje, Chipciu şi restul, chiar îi meritaţi?

CONCLUZIE Jucăm finala cu Albania. Nu e Cupa Balcanică, e meciul decisiv pentru optimile Euro 2016. Cândva îi băteam din echipament. Şi o întrebare: Ieşim la Universitatea dacă batem Albania?

Cea mai proastă glumă. Vezi AICI ce a păţit un suporter turc la meciul contra Croaţiei

Iordănescu, pus la zid de Generaţia de Aur: "N-a avut reacţie!"

"Elveţia trebuia să câştige de o mie de ori!" Cine spune acest lucru

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite