Ana Bogdan face furori în Varşovia: E în semifinale şi urcă spectaculos în ierarhia WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Bogdan are 21 de victorii şi 11 înfrângeri, în acest sezon
Ana Bogdan are 21 de victorii şi 11 înfrângeri, în acest sezon

Dintre cele trei românce care au fost pe tabloul Poland Open, Alexandra Ignatik-Cadanţu (154 WTA), Gabriela Talabă-Lee (146 WTA) şi Ana Bogdan (108 WTA) doar ultima a rămas în competiţie şi e la două victorii de câştigarea trofeului!

Ana Bogdan a atins o formă excelentă pe zgură cam târziu! Pentru că, după întrecerea găzduită de Varşovia, toată crema tenisului mondial va ataca sezonul de hard. 

Chiar şi aşa, mergând pe ideea că mai bine mai târziu decât niciodată, rezultatele sportivei de 29 de ani sunt binevenite. Pentru că, în primul rând, au urcat-o spectaculos deja, în ierarhia live, actualizată în timp real.

Ana Bogdan a abordat Poland Open de pe locul 108 în lume, iar acum, după cele trei victorii obţinute în Varşovia, a ajuns deja pe 87 WTA! Vorbim, aşadar, despre o urcare de 21 de locuri!

După partidele câştigate, pe rând, cu Parrizas-Diaz (55 WTA) şi cu Siniakova (86 WTA), ambele în minimum de seturi, Ana a câştigat, astăzi, la fel de lejer, cu Laura Pigossi (27 de ani, 113 WTA). Pe care a învins-o, în 68 de minute: 6-1, 6-1.

În semifinale, Ana Bogdan va întâlni învingătoarea duelului Martic (56 WTA) – Baindl (190 WTA). 

La Varşovia, principala favorită e ocupanta locului 1 în lume, Iga Swiatek (Polonia, 21 de ani). În sferturi, aceasta o va întâlni pe Caroline Garcia (Franţa, 28 de ani, 45 WTA).

Revenind la Ana Bogdan, aceasta joacă vineri şi în sferturile de dublu la Varşovia, alături de sportiva franceză Kristina Mladenovici. Cele două vor întâlni echipa Maja Chwalinska / Jesika Maleckova (Polonia / Cehia). Dacă vor ajunge în semifinale, românca şi colega sa îşi vor asigura un premiu de 3.950 de dolari şi 110 puncte. Dacă vor fi eliminate, Bogdan şi Mladenovici vor obţine 2.350 de dolari şi 60 de puncte.

11.000 de dolari va primi Ana Bogdan pentru calificarea în semifinalele probei de simplu, la Varşovia.  

  

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite