„Ţepuiţi“ din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Becali a condiţionat achitarea bonusului pentru Cupă de accederea în grupele Ligii Europa, însă nu i-a mai plătit pe jucători.

Gigi Becali visează să joace, la anul, finala Ligii Europa, dar prin conturile bancare ale fotbaliştilor săi cam suflă vântul.
Elevii lui Ilie Stan nu şi-au încasat nici până astăzi bonusurile pentru câştigarea Cupei României, în valoare de 10.000 de euro de om. În vară, patronul Gigi Becali a condiţionat achitarea acestor bani de calificarea în grupele Ligii Europa, dar nu s-a grăbit să le plătească nici la două luni după ce fotbaliştii şi-au îndeplinit obiectivul. Mai nou, latifundiarul le-a transmis jucătorilor să-şi ia gândul de la aceşti bani, în condiţiile în care ocupă doar locul opt în întrecerea internă.

Bănel şi Levy au şi ei de încasat bani

Această situaţie nu e însă o premieră la Steaua. În 2008, Becali promisese fiecărui fotbalist câte 100.000 de euro pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, dar numai şase dintre ei şi-au primit toţi banii. Un an mai târziu, antrenorul de atunci, Cristiano Bergodi, a întocmit un tabel cu bonusurile pe care trebuia să le primească fotbaliştii pentru accederea în grupele Ligii Europa, dar primele nu s-au mai achitat niciodată.

Numeroşi fotbalişti care au părăsit Steaua în ultimii ani s-au plâns, ulterior, de faptul că Gigi Becali a rămas cu datorii faţă de ei. După Florin Lovin, Dorin Goian şi Mihăiţă Neşu, a venit acum rândul lui Bănel Nicoliţă să se lovească de acest lucru. Mijlocaşul plecat la Saint-Étienne are şi acum de încasat 30.000 de euro de la Steaua, bani pe care, probabil, nu-i va mai vedea niciodată. Fostul antrenor al roş-albaştrilor, Ronny Levy, ajuns la Anorthosis Famagusta, are şi el de primit restanţe financiare în valoare de 33.000 de euro.

Pe scurt

- Stadion arhiplin. Deşi au trei meciuri la rând fără victorie, israelienii se aşteaptă ca stadionul de 14.000 de locuri să fie plin.
- Analiză statistică. Steaua n-a mai câştigat, în deplasare, în cupele europene, de nouă partide. Maccabi are cinci victorii consecutive în Europa pe teren propriu.
- Stan cere ajutor divin. „Nu e întâmplător că joc primul meci în Europa în Israel. Dumnezeu ne va ajuta", a declarat antrenorul.

S-a aruncat îmbrăcat în Iordan

Patronul Stelei a vrut să profite la maximum de vizita Stelei în Israel, aşa că a plecat încă de luni în „Ţara Sfântă". Gigi Becali (foto) a vrut să aibă suficient timp pentru a vedea toate locurile pe unde a trecut Iisus Hristos. După ce a vizitat luni celebra „Via Dolorosa" (Drumul Crucii), Biserica Sf. Mormânt şi Grădina Ghetsimani din Ierusalim, marţi, latifundiarul din Pipera a ajuns la Marea Moartă şi la râul Iordan, apa în care a fost botezat Hristos. Locul presupus al Botezului, numit în evreieşte Yardenit, l-a impresionat pe europarlamentar.

Deşi obiceiul este ca pelerinii să-şi bage doar picioarele în apă,
Becali s-a aruncat îmbrăcat, într-un costum care costă câteva mii de euro. Ulterior, patronul Stelei a mers la Ierihon, donând şi suma de  30.000 de euro pentru Aşezământul Românesc. Apoi, vizibil emoţionat, finanţatorul roş-albaştrilor a spus: „Toate lucrurile lumeşti sunt efemere. De acum, orice apariţie publică pe care o voi avea va fi pentru a propovădui cuvântul lui Hristos". ;

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite