Începe aventura Red Bull X-Alps! Toma Coconea, singurul care a luat startul în toate cele 7 ediţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toma Coconea (dreapta) a ocupat locul doi în 2011 FOTO RedBull.com
Toma Coconea (dreapta) a ocupat locul doi în 2011 FOTO RedBull.com

32 de sportivi au de parcurs un traseu montan de peste 1000 de kilomnetri între Salzburg şi Monaco, mergând pe jos sau cu parapanta. Printre ei, şi inegalabilul Toma Coconea.

Red Bull X-Alps înseamnă provocare şi adrenalină: 32 de sportivi din 18 ţări pleacă duminică dimineaţă din MozartPlatz (Salzburg), în încercarea de a ajunge cât mai rapid la Monaco.
Sunt peste 1000 de kilometri de parcurs pe jos şi cu parapanta, dar distanţa poate fi mult mai mare în funcţie de condiţiile meteo. Cei 32 de sportivi vor merge pe jos chiar şi 100 de kilometri pe munte, într-o singură zi, ţările străbătute fiind Austria, Germania, Italia, Elveţia, Franţa şi Monaco.
Sunt 10 puncte intermediare care trebuie bifate şi fiecare sportiv este ghidat de un "suporter" sau un "secund". Al optulea punct intermediar este celebrul vârf Mont-Blanc (4810 metri), de unde cei 32 de aventurieri se urcă în parapantă şi se pleacă în zbor către Monaco. Punctul de finiş este în apă, iar sportivii vor trebui să îl atingă cu parapanta sau, dacă nu este posibil, să înoate spre el.

Este cea de-a 7-a ediţie a Red Bull X-Alps şi singurul care a a luat startul în fiecare este Toma Coconea. În vârstă de 40 de ani, Toma este şi unul dintre liderii de vârstă ai competiţiei. El a ieşit pe locul doi în 2011.

Toma Coconea, în direct la Adevărul live după a 6-a ediţie

toma cocnea foto redbull.com


Etapele din Red Bull X-Alps, ediţia 2015. 

toma coconea foto red bull x-alps
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite