Voiculescu: „Sunt carnete de partid aproape peste tot. Există un sistem care trăieşte din banii statului şi care este înţesat de sinecuri şi de interese”

Voiculescu: „Sunt carnete de partid aproape peste tot. Există un sistem care trăieşte din banii statului şi care este înţesat de sinecuri şi de interese”

Vlad Voiculescu /  FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat că în domeniul sănătăţii există un sistem care trăieşte pe banii statului şi că sunt carnete de partid în mai toate structurile, în timp ce pregătirea unor directori de instituţii este slabă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Există un sistem care trăieşte din banii statului şi care este înţesat aproape la fiecare nivel de sinecuri şi de interese care  nu de puţine ori sunt legate de un partid sau altul. Asta este o certitudine. În sănătate vorbim despre instituţiile principale, vorbim despre Ministerul Sănătăţii, vorbim despre Casele de Asigurări, vorbim despre Direcţiile de Sănătate Publică, vorbim despre Serviciile de Ambulanţă Judeţene, aproape în fiecare  punct, oriunde calci, calci pe un carnet de partid”, a declarat Vlad Voiculescu la Digi24, vineri seara.
 
Voiculescu a dat drept exemplu directorul DSP Timiş despre care a spus că are carnet de partid de la PNL şi că a propus carantinarea Timişoarei şi a localităţilor conduse de primari de la USR PLUS.
 
„Vrei să faci ceva, ţi se pare, nu ţi se pare ci ai date concrete că la Timişoara se impune carantina, directorul DSP de la Timişoara, de la judeţul Timiş, are carnet de partid de la un anumit partid. De la PNL în cazul de faţă. Directorul DSP propune carantinarea Timişoarei şi a  localităţilor care au primari USR PLUS, le exclude de la carantinare pe cele care au primari PNL. Este noaptea minţii”, a declarat Vlad Voiculescu.
 
De fapt, în acelaşi timp cu municipiul Timişoara, oraş condus de primar de la USR PLUS, au fost carantinate şi comunele Giroc - condusă de primar de la PSD, Dumbrăviţa - condusă de primar USR PLUS, Moşniţa Nouă - condusă de primar de la PNL şi Ghiroda - condusă de primar de la PNL.
 
Vlad Voiculescu a mai declarat că săptămâna trecută a fost evaluat directorul DSP Timiş, dar că ”între timp a existat o intervenţie”, referindu-se la schimbarea sa din funcţie.
 
„A fost evaluarea săptămâna trecută, făcută de doamna doctor Moldovan, rezultatele acestei evaluări se vor fi văzut, dar iată că între timp a existat o intervenţie”, a declarat Voiculescu.
 
Fostul ministru al Sănătăţii a declarat că în ultimele săptămâni s-a făcut o evaluare a directorilor de DSP şi că în anumite cazuri aceştia sunt slab pregătiţi.
 
„În ultimele 2-3 săptămâni (s-a făcut evaluarea directorilor de DSP). Concluzia este: slabă pregătire profesională în anuite cazuri, carnete de partid aproape peste tot. Aveam de gând să organizăm concursuri, să  deplitizăm spitale, DSP-uri, în următoarele luni. Am demarat concursuri pentru toate CJAS, adică vreo 45 miliarde de lei sunt principala sursă de bani din sănătate. Sunt convins că sunt supărări mari pentru că nu ştiu prea mulţi preşedinţi de Case de Asigurări care să nu aibă carnet de partid”, a declarat Voiculescu.
 
Citeşte şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările