VIDEO Omagiul ambasadorului britanic pentru Mihai Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martin Harris recită poezia „Revedere” pentru a marca ziua lui Mihai Eminescu FOTO Adevărul
Martin Harris recită poezia „Revedere” pentru a marca ziua lui Mihai Eminescu FOTO Adevărul

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, citeşte în limba română poezia „Revedere” pentru a marca ziua lui Mihai Eminescu, poetul naţional al României.

„Ianuarie este o lună a marilor scriitori cred, în România şi în Marea Britanie. Pe 25 ianuarie, marcăm în Marea Britanie ziua de naştere a lui Robert Burns, poetul naţional al Scoţiei, şi pe 15 ianuarie marcăm ziua lui Mihai Eminescu, şi cu această ocazie aş dori să citesc o poezie de Mihai Eminescu. Am ales, cred că, o poezie celebră, «Revedere», care este despre o întâlnire între un om, cred Eminescu, şi o pădure”, îşi începe ambasadorul britanic mesajul.

Harris precizează că a ales această poezie deoarece crede că „peisajul României este probabil cel mai frumos de pe continetul Europei, din cauza pădurilor virgine, ceva unic în Europa şi ceva foarte valoros”.

El spune că „o pădure plină de flori, de animale, de biodiversitate” este foarte importantă şi trebuie păstrată pentru viitor. Harris adaugă că Ambasada Marii Britanii sprijină în prezent proiectul „Plantăm fapte bune”, destinat protecţiei pădurilor din România.

Ambasadorul Harris şi-a deschis în decembrie cont pe şi purtând un tricou înscripţionat cu mesajul „Keep calm and ReStart Romania”.

A venit ca ambasador al Marii Britanii în România în 2010 şi a reuşit să înveţe foarte bine limba română.

Martin Harris este şi unul dintre primii şi puţinii ambasadori străini la Bucureşti care deţine un blog, pe care afişează comentarii şi mesaje atât în limba engleză, cât şi în română.

România marchează, marţi, Ziua Culturii Române şi împlinirea a 163 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite