Videanu: Ce ar fi ca 22 de milioane de români să intre în greva foamei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiana Anghel se află de aproape două luni în greva foamei
Cristiana Anghel se află de aproape două luni în greva foamei

Prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat, duminică, în legătură cu decizia învăţătoarei Cristiana Anghel de a face greva foamei, că modalitatea ei de protest nu este o soluţie pentru rezolvarea problemelor individuale.

Întrebat ce face PDL în mod concret pentru învăţătoarea aflată de peste 50 de zile în greva foamei, Videanu consideră că partidul său a focut până acum "demersul corect".

"PDL cred că a făcut demersul corect. Ministrul Educaţiei care are responsabilitatea din acest punct de vedere a fost şi este în contact cu doamna în ideea de a găsi soluţii. Datoria Guvernului este aceea de a discuta permanent şi a-i convinge pe cei care sunt în astfel de situaţii că soluţia intrării în grevă nu rezolvă problema.

Dacă nu ai de unde să dai să rezolvi această problemă va trebuie să faci eforturile de explicare astfel încât fiecare să înţeleagă, pentru că fiecare are o problemă personală. La urma urmei, ce ar fi ca 22 de milioane de români să intre în greva foamei pentru rezolvarea problemelor? Nu este aceasta o modalitate", a declarat liderul PDL, potrivit Realitatea.net.

În replică, învăţătoarea i-a transmis lui Adriean Videanu că tocmai atitudinea guvernanţilor este cea care o condamnă la moarte.

"Eu îi spun domnului Videanu că eu sunt o singură persoană, care se vede, deci este la suprafaţă. Este o crimă ceea ce se întâmplă, iar prin atitudinea celor care guvernează, care mă lasă de 54 de zile să rabd de foame şi să-mi pun sănătatea şi viaţa în pericol nu fac decât să mă condamne la moarte", a afirmat Anghel, într-o intervenţie la Realitatea Tv.

Conform sursei citate, învăţătoarea a mai spus că ministrul Daniel Funeriu a vizitat-o o singură dată, prilej cu care i-a adus un bonsai şi i-a spus că va încerca să-i rezolve protestul pe cale legală.

Învăţătoarea de 51 de ani din Caracal se află în greva foamei după ce salariul i-a fost mişcorat. "Până când legea nu va fi aplicată nu pot să renunţ. Este o condiţie minimă de a simţi că nu mai sunt umilită. Atâta timp cât mai am încă o speranţă, cel puţin în Dumnezeu, şi atâta timp cât organismul meu încă mai rezistă, nu voi renunţa", declara Cristiana Anghel cu câteva zile în urmă.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite