Studiu: Jumătate dintre români nu se duc la dentist, iar o treime nu îşi duc nici copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii nu acordă multă importanţă sănătăţii dentare: jumătate nu ajung la stomatolog, iar o treime nu îşi duc nici copiii la cabinet, potrivit unui studiu realizat în ianuarie.

Cei mai multe dintre persoanele intervievate în cadrul unui studiu despre mersul la dentist au spus că nu merg la stomatolog din lipsă de timp, bani sau că nu consideră că au probleme dentare, conform europafm.ro

Concret, circa 50% din români nu au ajuns deloc la un medic stomatolog anul trecut, iar mai mult de 20% declară că nici nu vor merge, arată un studiu de piaţă comandat de un lanţ de clinici de stomatologie, realizat de o firmă de sondaje, în ianuarie 2020.

Mai mult, 30% din familiile care au copii în întreţinere nu i-au dus niciodată la un control stomatologic şi nici nu-şi propun să facă acest lucru în viitorul apropiat. 67% dintre cei intervievaţi consideră că nu au de ce să meargă la dentist, iar aproape un sfert dintre participanţi recunosc că le e frică de stomatolog. 40% spun că nu au bani pentru consultaţii şi intervenţii stomatologice

Totuşi, datele studiului mai arată că numărul celor care solicită servicii complexe, de implantologie şi radiologie, a crescut cu 4, respectiv 6 puncte procentuale faţă de anul trecut.

Studiul a fost realizat în ianuarie, fiind intervievate 1.003 persoane. 

72% din români au probleme cu dantura

Potrivit statisticilor, 46% din populaţia României trăieşte în mediul rural, unde condiţiile de igienă sunt precare sau lipsesc cu desăvârşire. Dincolo de lipsa educaţiei privind igiena, în cele mai multe sate nu există încă apă curentă şi nici reţea de canalizare. Un alt capitol la care românii stau foarte prost este igiena orală: 19% din populaţia României nu s-a spălat niciodată pe dinţi. Într-un an, un român foloseşte, în medie, mai puţin de două tuburi de pastă de dinţi. Astfel s-a ajuns ca 72% din români să aibă probleme cu dantura. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite