Românii care merg în vacanţă cu autocarul vor să stea în faţă. 10% din ei pleacă în excursii cu mâncare de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea românilor care merg în vacanţe în străinătate cu autocarul vor să aibă locuri cât mai în faţă, dacă se poate pe prima banchetă, lângă ghid. Aşa susţin reprezentanţii unuia dintre cei mai mari turoperatori de vacanţe din România. Potrivit acestora, 10% din români vin în concedii cu mâncare de acasă.

„Toţi românii care merg în vacanţe cu autocarul în străinătate vor să stea în faţă, dacă se poate chiar pe prima banchetă, lângă ghid. Le spunem mereu că autocarul are geamuri şi pe stânga, şi pe dreapta, nu doar în faţă, dar ei tot în primele rânduri cer bilete”, a declarat Marius Pandel, directorul unei agenţii de turism, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, numărul românilor care merg în vacanţe în străinătate cu mâncare de acasă a scăzut în ultimii ani, ajungând acum la 5-10% din total. „Cu câţiva ani în urmă, mulţi români luau în autocar chiar şi apă de acasă, pentru că auziseră că în străinătate e foarte scumpă. Majoritatea au înţeles, însă, între timp, că şi în străinătate pot găsi mâncare ieftină la supermarket”, a adăugat Pandel.

Hotelierii străini, mulţumiţi de comportamentul românilor

Acesta a afirmat că hotelierii din străinătate sunt mulţumiţi de comportamentul turiştilor români, care nu consumă foarte multă mâncare şi băutură.

„Românii cumpără, în general, excursii opţionale şi nu stau permanent în hotelurile all incusive, să consume. Nu beau foarte mult şi sunt civilizaţi”, a adăugat directorul agenţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite