România, în pandemie: cinci sate lăsate fără apă! Replica primarului: „Numai necazuri îmi aduceţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robinet

În vremurile în care igiena personală e mai importantă ca oricând, mii de locuitori ai unor sate sunt trataţi cu dispreţ de un edil care n-are chef de problema lor, una incredibilă pentru anul 2021: lipsa apei!

Una dintre comunele judeţului Argeş este şi Valea Danului, aflată la 7 km de Curtea Argeş, undeva pe traseul vechiului drum spre Râmnicu Vâlcea, o zonă frumoasă, de deal şi pădure. Aceasta are în componenţă cinci sate: Valea Danului, care este şi reşedinţa, Băniceşti, Bolculeşti, Borobăneşti şi Verneşti. Populaţia s-ar ridica la aproximativ 3.000 de suflete.

În 2016, după multe aşteptări şi speranţe, comuna a fost racordată la reţeaua de apă, lucrările respective fiind susţinute prin fonduri europene. A fost o mare realizare, prin intermediul căreia locuitorii au simţit că au făcut un imens pas înainte în timp, dar mai ales în propriul confort.

Toate bune şi frumoase, până acum vreo două săptămâni, când dintr-odată apa a devenit de negăsit la robinete. Dar nu în Valea Danului, ci doar în celelalte patru sate. Cel puţin la cele care sunt dincolo de deal nu au mai avut apă curentă de mai bine de trei săptămâni. Şi asta în plină pandemie!

Primarul localităţii, Vasile Preda, s-a arătat foarte deranjat atunci când, deocamdată cu timiditate, câte un consătean i-a mai solicitat să rezolve situaţia. Cu glas repezit, pe lângă muştruluielile aruncate cu năduf că „numai necazuri aduc satele astea“, a dat o explicaţie în doi peri, cum că ar fi o defecţiune la pompele care deservesc respectivele sate, „dar costă foarte mult“. Ba chiar că ar fi făcut o sesizare către autorităţile centrale pentru a primi nişte fonduri spre a realiza respectivele reparaţii, dar că n-a primit niciun răspuns. Consătenii însă sunt neîncrezători că ar fi fost făcut un asemenea demers, cu atât mai mult cu cât edilul nu pare deloc preocupat în a rezolva respectiva problemă gravă, fiind de negăsit la locul unde există defecţiunea. însă faptele sunt cele care vorbesc, din moment ce constată că învârt zadarnic robinetele propriilor cişmele, chiuvete, băi. Totodată ei se îndoiesc că autorităţile centrale, auzind de o asemenea problemă în plină pandemie, nu ar fi venit în ajutorul comunităţii.

Disperaţi, oamenii au apelat la jurnaliştii din redacţia „Adevărul“, sperând că edilul, văzând mediatizarea cazului, se va apleca mai cu atenţie asupra „necazurilor“ pe care i le aduc „satele astea“, reamintindu-şi că, de fapt, acestea sunt trecute în fişa postului său pentru care a fost votat de majoritatea locuitorilor de-acolo, cărora înainte de recentele alegeri era în stare să le promită că prin ţevile care azi ar trebui să le aducă necesara apă, vor primi lapte şi miere.

Preda

Vasile Preda vorbea despre un viitor mai bun în campania sa electorală, fără a menţiona însă că acest viitor strălucitor nu include şi apă!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite