Record de muncitori la negru găsiţi de Inspecţia Muncii într-o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectia Muncii a înregistrat un record de aproape 1.200 de persoane depistate că munceau la negru şi a aplicat amenzi de aproape trei milioane de lei într-o singură săptămână, în perioada 17 - 21 martie 201.

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 17 - 21 martie 2014, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.666.200 de lei. Au fost depistate 1.122 de persoane care lucrau fără forme legale, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Dintre acestea, 805 erau din judeţul Galaţi.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate peste 3.200 de controale, din care peste 3.300 au fost pentru munca fără forme legale. 

S-au aplicat amenzi în domeniu în valoarea de aproape 2 milioane de lei, din care peste 1,5 milioane pentru muncă la negru. 

În total, au fost sancţionaţi aproape 700 de angajatori.

Mai mult, aşa cum prevede legea, pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale au fost înaintate 11 propuneri de cercetare penală. 

Iar 14 muncitori au primit amenzi contravenţionale deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare.

Amenzi şi pentru condiţiile de muncă

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate peste 2.200 de controale şi în jur de 1.500 de angajatori au fost sancţionaţi. Iar amenzile aplicate de inspectori au depăşit 720.000 de lei. 

La patru de angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru că exista pericol de accidentare. În total, angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 34 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Pe aceeaşi temă:

Munca la negru: 16% din români spun că nu ştiu nimic, 7% recunosc plata la plic

Amenzi de peste 2,6 milioane de lei, aplicate pentru munca la negru

Banca Mondială: România are cea mai ridicată rată a contribuţiilor sociale din regiune, favorizând munca la negru

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite