Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: vreme instabilă şi ploi

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: vreme instabilă şi ploi

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: vreme instabilă şi ploi. FOTO- 23 RF

Temperaturile prognozate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru următoarele două săptămâni vor avea oscilaţii relativ mari. Astfel, vor exista perioade cu valori termice de până la 34-35 de grade Celsius, dar şi intervale cu maxime de sub 29 de grade Celsius. În plus, meteorologii au anunţat ploi atât în zilele următoare, cât şi la sfârşitul lunii august şi începutul lunii septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Banat, vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, apoi se va încălzi treptat, astfel încât de la o medie a temperaturilor maxime de 23 de grade, în prima zi de prognoză, se va ajunge până la o medie de 35 de grade în data de 27 august. În a doua săptămână de prognoză, temperatura aerului va marca o scădere uşoară până la valori medii ale maximelor în jurul a 30 de grade. Pe arii restrânse vor fi averse în prima zi a intervalului de prognoză. În a doua săptămână se menţin condiţiile pentru ploi slabe, cu probabilitate mai mare în jurul datei de 30 august.

Valorile termice pe timp de zi vor fi în creştere treptată şi în Crişana, de la o medie în prima zi de 22 de grade, până la o medie de 33 de grade, în data de 26 august, valoare ce se va menţine şi în următoarele două zile. Ulterior, acestea vor marca o scădere până în ultima zi a intervalului de prognoză, până la o medie de 29 de grade. În prima zi de prognoză, izolat va ploua, după care probabilitatea pentru averse slabe, izolate, va fi mai mare în intervalul 29 august — 2 septembrie.

În Transilvania, vremea va fi răcoroasă din prima zi de prognoză, când media maximelor va fi de 21 de grade, apoi se va încălzi până în data de 27 august, când se va înregistra o medie de 32 de grade. Din 28 august, temperaturile vor marca o scădere treptată până la sfârşitul intervalului de prognoză, când mediile se vor situa în jurul a 28 de grade. Vor fi averse pe arii extinse şi însemnate cantitativ în prima zi de prognoză, apoi acestea vor diminua şi se vor restrânge ca arie. În a doua săptămână se menţin condiţiile pentru ploi slabe, iar probabilitatea mai mare de apariţie a acestora va fi după data de 30 august.

Şi în Maramureş, valorile termice vor caracteriza o vreme răcoroasă în primele zile, când mediile maximelor vor fi între 20 şi 23 de grade. Apoi, temperatura aerului va fi în creştere, până la medii ale valorilor diurne în jurul a 32 de grade în ziua de 27 august. În a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată, ajungând spre sfârşitul intervalului la medii ale maximelor de 27 — 28 de grade. În prima zi a intervalului vor fi averse însemnate cantitativ, iar în a doua zi doar trecător va mai ploua slab. Condiţii pentru ploi slabe, izolate, vor fi şi în a doua jumătate a intervalului, cu probabilitate mai mare în jurul datei de 31 august.

În Moldova, vremea se va răci treptat până în data de 23 august, de la medii ale maximelor de 26 — 27 de grade, până spre valori în jurul a 23 de grade. Ulterior, până în ziua de 26 august, temperatura aerului va fi în creştere, spre medii ale valorilor diurne în jurul a 31 de grade. După această dată, până la sfârşitul intervalului, maximele termice vor fi în scădere uşoară şi treptată până spre medii de 27 — 28 de grade. În prima zi a intervalului vor fi averse însemnate cantitativ. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată şi în jurul datei de 31 august.

În Dobrogea, în primele două zile ale intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere, de la medii în jurul a 30 de grade, la 24 — 25 de grade. Vremea se va încălzi uşor şi treptat, astfel încât mediile maximelor vor fi de 28 — 29 de grade. Spre sfârşitul intervalului, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere uşoară, până spre medii ale valorilor diurne de 26 — 27 de grade.În primele două zile ale intervalului vor fi averse slabe, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creştere în intervalul 30 august — 2 septembrie.

În Muntenia, la începutul intervalului, vremea se va răci accentuat. În prima zi, media maximelor va fi de 30 — 31 de grade, iar în a doua zi se va situa în jurul a 25 de grade. După acest episod, vremea se va încălzi uşor şi treptat de la o zi la alta, astfel încât, spre mijlocul intervalului, media valorilor diurne va fi în jurul a 32 de grade. În ultimele zile, media maximelor va coborî sub 30 de grade. În primele două zile ale intervalului vor fi averse, izolat însemnate cantitativ. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere şi în jurul datei de 31 august.

În Oltenia, temperatura maximă va fi în scădere în prima zi a intervalului, când media va fi de 25 — 26 de grade, apoi va creşte uşor şi treptat de la o zi la alta până spre mijlocul intervalului, când media valorilor diurne va fi de 33 — 34 de grade. În ultimele zile, temperatura va avea din nou tendinţa de scădere, până spre o medie de 30 de grade. Local vor fi averse în prima zi a intervalului, iar condiţii de ploaie vor mai fi în intervalul 30 august — 2 septembrie 2017.

La munte, până în data de 23 august, vremea se va răci, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 14 grade. Apoi, temperatura aerului va creşte uşor şi treptat, iar la mijlocul intervalului media valorilor diurne se va situa în jurul a 22 de grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere uşoară, până la o medie în jurul a 18 grade. În primele două zile vor fi averse, izolat însemnate cantitativ. Condiţii de ploaie vor fi şi în a doua săptămână, cu probabilitate mai mare în intervalul 31 august — 2 septembrie.

citeste totul despre: