Alianţa Medicilor, despre creşterea vârstei de pensionare la medici: „Legea le-ar permite să deţină funcţii de conducere, ceea ce acum nu e posibil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Preşedintele Alianţei Medicilor spune că proiectul de lege prin care creşte vârsta de pensionare a medicilor, avizat pozitiv de comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor, le dă doctorilor posibilitatea de a deţine funcţii de conducere.

Potrivit hotnews.ro, proiectul nu ar rezolva deficitul de cadre medicale din sistemul sanitar. 

„Medicii îşi pot continua şi acum activitatea peste vârsta de pensionare dar nu mai pot deţine funcţii de conducere, ceea ce această lege va permite. În momentul ăsta, se poate rămâne în sistem cu acordul conducerii spitalului şi al Colegiului Medicilor”, a explicat Bogdan Tănase, conform sursei citate.

„Spitalele mici nu-şi ocupă posturile, lucrează cu pensionari iar această penurie de medici se răsfrânge asupra pacienţilor, la fel cum şi lipsa de medicamente şi lipsa de materiale de sanitare tot asupra lor se răsfrânge, fiind nevoiţi să le cumpere ei. Iar medicii rezidenţi învaţă de la bun început că nu au pe ce să pună mâna în spitale, e un cerc vicios. Din ce ştim noi, în momentul de faţă, 4.000 de medici români lucrează în Franţa, alţi 6.000 în Germania, 4.000 în Marea Britanie şi peste 600 îşi desfăşoară activitatea în spitalele belgiene”, a declarat şi Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR). 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite