Persoanele vaccinate sau care au trecut prin COVID-19 nu mai stau în carantină la intrarea în România

Persoanele vaccinate sau care au trecut prin COVID-19 nu mai stau în carantină la intrarea în România

Persoanele care sunt contact direct cu un pacient pozitiv cu virusul SARS-COV-2 pot ieşi din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, iar rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus o serie de derogări de la carantinare în cazul unor persoane care sosesc în România sau care au intrat în contact cu persoane pozitive, dar se află în unele situaţii particulare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În primul rând, sunt exceptate de la carantinare persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză (doza de rapel), dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză. Acelaşi regim se aplică şi în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză. Apoi, s-a introdus posibilitatea ca şi persoanele care sunt contact direct cu un pacient pozitiv cu virusul SARS-COV-2 să iasă din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică. 

Pe de altă parte, persoanelor care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord li se aplică excepţiile de la măsura carantinei în cazul în care au fost depistate pozitiv la testul COVID-19, dacă au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmării, dar nu mai mult de 90 de zile de la acest moment. Aceste persoane nu sunt obligate să prezinte, la intrarea în România, nici un rezultat negativ al unui test COVID-19. 

În fine, pentru persoanele care intră în România din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord poate fi analizată suspendarea temporara a măsurii de carantină, la fel ca pentru persoanele care sosesc în România din celelalte state aflate pe lista de risc epidemiologic, pentru situaţii deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naştere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenţii sau tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările