Lista statelor cu risc epidemiologic. Marea Britanie rămâne în zona roşie. Pe lista verde sunt ţări populare printre turiştii din România DOCUMENT

Lista statelor cu risc epidemiologic. Marea Britanie rămâne în zona roşie. Pe lista verde sunt ţări populare printre turiştii din România DOCUMENT

FOTO Arhivă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista statelor considerate cu risc epidemiologic, criteriul fiind rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19. Un număr de 23 de ţări sunt trecute pe lista roşie, ceea ce implică măsuri speciale la sosirea în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marea Britanie rămâne în zona roşie, din cauza variantei Delta de coronavirus. Pe lista verde rămân Spania, Italia, Grecia.

În 14 mai, România a introdus lista roşie.

”Lista este diferenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat atunci Raed Arafat.

Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările