Guvernul ne trimite la pensii private. Cât se câştigă din pensia facultativă - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă scrie despre pensia facultativă, preţul caselor de lângă marile oraşe şi pedepsele pe care le riscă preoţii. Printre alte subiecte, cel mai proaspăt miliardar şi-a crescut averea pe banii noştri, iar un reporter a testat aceleaşi pastile folosite de Mutu.

Guvernul ne trimite la pensii private. Cât se câştigă din pensia facultativă

Românii care au salarii mari şi vor şi pensii pe măsură nu trebuie să se uite la bugetul statului, ci la fondurile de pensii private, pensie cunoscută sub numele de pilonul III. Îndemnul îi aparţine ministrului Economiei, Adriean Videanu. "Fiecare, dacă vrea o pensie cu mult mai mare, să-şi asume riscul de a investi în sectorul privat de asigurări de pensii pe viitor, dar sistemul public nu poate susţine", a declarat ministrul, citat de Gândul. Un client care are în acest moment salariul mediu pe economie, de 1.967 de lei brut, nu poate vira mai mult de 295 de lei pe lună la un astfel de fond. Suma este suficientă pentru a garanta, dacă este virată lunar, timp de 30 de ani, o pensie lunară de circa 230 de euro timp de 15 ani, conform unor simulări efectuate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Reporter, depistat pozitiv după ce a luat aceleaşi pastile de slăbit ca şi Mutu

Adrian Mutu a fost depistat la începutul lunii ianuarie cu sibutramina, o substanţă înrudită cu amfetaminele. Jucătorul s-a apărat de acuzaţiile de dopaj spunând că a luat pastile de slăbit 100% naturale, cumpărate de mama sa dintr-o farmacie din România. Mulţi nu au crezut în această explicaţie, dar este posibil totuşi ca Adrian Mutu să fi spus adevărul şi să se fi dopat, involuntar, cu "capsula de slăbit"? Pentru a testa această posibilitate, un reporter incognito de la România Liberă s-a înscris fictiv la un club de fotbal din Divizia D, după care timp de şapte zile a luat exact pastilele de slăbit de care vorbeşte Mutu. După o săptămână, jurnalistul s-a supus testului antidoping, iar rezultatul a fost: pozitiv cu sibutramina.

Case de la 20.000 euro pe lângă marile oraşe

Preţurile caselor din apropierea marilor oraşe au scăzut cu până la 50% faţă de perioada 2007- 2008, dar clienţii sunt puţini şi pretenţioşi, susţin reprezentanţii agenţiilor imobiliare. Sunt proprietari care nu mai au bani să-şi finalizeze construcţiile, aflate acum în diverse stadii şi speră să scape de ele chiar şi cu bani mai puţini, potrivit Evenimentul Zilei. Aşa a ajuns că o casă modestă nefinalizată, din cărămidă, de 55-80 mp, dar cu 400 mp teren, situată într-o localitate ca Butimanu sau Brăneşti, la 15 km de Bucureşti, se vinde cu 23.000 de euro. În cazul unităţilor finalizate, preţul porneşte de la 33.000 de euro.

Pedepse pentru preoţii care încalcă Taina Căsătoriei

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât să nu mai tolereze divorţurile în rândul clericilor. Sancţiunea cea mai drastica ar putea aduce pedeapsa depunerii din treapta preoţiei, informează Cotidianul. De asemenea, conform Hotărârii Sinodului clericii divorţaţi sau divorţaţi şi recăsătoriţi, precum şi cei văduvi şi recăsătoriţi nu mai pot ocupa posturi de conducere în administraţia bisericească, nu mai pot ocupa postul de preot paroh, nu vor putea promova în alte parohii, nu pot fi propuşi şi nici primi ranguri bisericeşti şi nici nu mai nu pot fi încadraţi în învăţământul teologic.

Niculae, miliardar pe banii noştri

Cel mai proaspăt miliardar român din topul Forbes, Ioan Niculae, şi-a crescut averea cu complicitatea sta­tului român în detrimentul populaţiei, informează Jurnalul Naţional. În timp ce cetăţenii plătesc cu greu facturile la întreţinere după o iarnă cumplită, Niculae şi-a sporit afacerea producând îngrăşăminte cu gaze la preţuri subven­ţionate. Cabinetul Boc are grijă de băieţii deştepţi din energie, pe care îi ajută să devină miliardari de renume mondial. Metoda este simplă, dar la îndemâna a doar câţiva aleşi. În timp ce populaţia şi restul consumatorilor plătesc gazele naturale la un preţ reglementat, calculat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, acei aleşi cu numele de cod "consumator intreruptibil" pot cumpăra gaze ieftine din producţia internă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite