Fostul general Mihai Chiţac este în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul general Mihai Chiţac (foto) este în comă după ce a fost operat de o tumoare la cap. Operaţia a avut loc la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias din Capitală de o echipă de medici neurochirurgi.

În prezent, Mihai Chiţac este internat la Spitalul Militar Central din Capitală. Fostul general urmează un tratament medicamentos pluridisciplinar, având în vedere atât afecţiunile cardiace grave, cât şi tumorile descoperite de curând.

Tumori cerebrale

În urmă cu două săptămâni, Mihai Chiţac a fost internat sub pază la Spitalul Elias, pentru că avea dureri mari de cap. Medicii au descoperit atunci mai multe tumori cerebrale de dimensiuni mari. Tot atunci i-a fost descoperită şi o tumoare în zona gâtului, care se dovedise în urma analizelor că era benignă.

Fostul general Mihai Chiţac a fost pus în libertate la 16 septembrie pentru patru luni, ca urmare a deciziei Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Spital Bucureşti-Jilava, Daniela Popescu, a precizat săptămâna trecută că în cazul lui Chiţac aceasta constituie a şasea întrerupere a executării pedepsei pe motive medicale. Ultima oară, Chiţac a fost pus în libertate la 5 mai, pentru 60 de zile, de Curtea Militară de Apel Bucureşti. El ar fi trebuit să se opereze la inimă. Operaţia a fost însă amânată.

În octombrie 2008, generalul în rezervă Mihai Chiţac a fost condamnat la 15 ani de închisoare şi degradare militară în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, pentru omor deosebit de grav. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite