De ce este redus numărul de infectări noi în România. Medicul Beatrice Mahler: Cei care ştiu că sunt bolnavi se testează cu antigen şi nu mai vin la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, atrage atenţia că testarea antigen a ajuns „aproape un fenomen” în România. Oamenii care ştiu că sunt bolnavi se testează cu antigen şi nu mai vin la spital pentru confirmare, ceea ce influenţează realitatea transmiterii comunitarea a virusului, potrivit Digi 24.

Întrebată dacă se aşteaptă ca numărul de cazuri confirmate să crească în ianuarie, medicul Beatrice Mahler a răspuns:

„Dacă oamenii vor dori să-şi facă testarea PCR, da, dacă vor rămâne doar cu testarea antigen, care a ajuns să fie aproape un fenomen, oamenii ştiu că sunt bolnavi, se testează cu antigen, dar nu mai revin în spital pentru confirmare, probabil că nu vom avea statistic această oglindă a realităţii transmiterii comunitare”, a declarat Mahler, potrivit Digi 24.

Medicul a spus că Spitalul „Marius Nasta” este deja ocupat 100%, şi este îngrijorată, având în vedere şi noua tulpină care circulă în Europa „şi la noi probabilitatea este mare că să ajungă acest al treilea val. (...) Nu ştim în viitor ce se va întâmpla. Ar fi foarte bine, având această posibilitate să ne vaccinăm şi să reducem transmiterea comunitară, să putem beneficia de oferta pe care o avem legat de tratamentul profilactic şi să ajungem într-un moment în care transmiterea comunitară să nu mai fie atât de crescută”, a subliniat Mahler, conform sursei citate.

De altfel, miercuri a început vaccinarea la „Marius Nasta", iar jumătate dintre angajaţii Institutului, adică aproximativ 350 de persoane, se vor vaccina anti-COVID. Vaccinarea a început cu un cel mai vârstnic medic, apoi cu un student care lucrează voluntar în echipa institutului de o lună de zile şi cu o asistentă care a fost infectată şi are afecţiuni pulmonare. Totodată, şi managerul Beatrice Mahler se va vaccina, potrivit sursei citate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite