Cîţu, după ce Standard&Poor’s a menţinut ratingul României: Victorie!!! Am reuşit imposibilul

Cîţu, după ce Standard&Poor’s a menţinut ratingul României: Victorie!!! Am reuşit imposibilul

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a comentat pe Facebook decizia Standard&Poor’s de a menţine ratingul României, calificând-o drept o victorie. El subliniază că într-un an în care majoritatatea ţărilor dezvoltate au suferit tăieri ale rating-ului de ţară, guvernarea liberală a câştigat încrederea investitorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

”VICTORIE!!! Am reuşit imposibilul. Standard and Poor s A MENŢINUT rating-ul României! Într-un an în care majoritatatea ţărilor dezvoltate au suferit tăieri ale rating-ului de ţară (Italia a ajuns larating-ul României), noi, guvernarea liberală, am câştigat încrederea investitorilor.”, a scris ministrul Finanţelor pe Facebook.
Agenţia de rating a apreciat nivelul moderat al datoriei publice şi al datoriei externe, dar şi convingerea că guvernul care va fi numit după alegerile generale din decembrie anul curent va reduce dezechilibrele fiscale si va continua să ofere un sprijin fiscal amplu care să încurajeze redresarea economică în 2021, precizează Cîţu.
Agenţia de evaluare financiară Standard&Poor’s a confirmat vineri ratingul României la nivelul BBB-/A-3, cu perspectivă Negativă, anticipând că noul guvern care se va forma după alegeri va lua măsuri credibile pentru a stabiliza datoria publică a ţării la sub 60% din PIB.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările