Ce riscă magazinele care comercializează produse cu nicotină minorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO BAT
FOTO BAT

Circa 32.000 de magazine partenere din România sunt incluse în campania derulată de BAT în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor de toleranţă zero faţă de comercializarea produselor cu nicotină către minori. Sancţiunile aplicabile pentru încălcarea legii au fost inăsprite şi, din acest an, ajung până la 20.000 de lei şi închiderea unităţii.

Campania „Alege asumat un comportament comercial curat” se desfăşoară anual cu scopul de a preveni accesul persoanelor sub 18 ani la produse care nu le sunt destinate. 

„Dacă te apuci de fumat înaintea vârstei de 18 ani, ţi se va părea că eşti un personaj interesant. Atât de interesant încât vei rămâne sclavul acestei decizii pentru o bună bucată de vreme.

Recomand tinerilor să ia deciziile celor care astăzi cheltuie sume importante pentru a se lasă de fumat.

Teribilismul va dispărea şi, în locul acestuia, rămân problemele de sănătate, respiraţie urat mirositoare şi atitudinea unui dependent”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Anul acesta, cadrul legal a fost modificat pentru a include sancţiuni mai aspre pentru comercializarea de produse cu tutun minorilor. Potrivit modificărilor recente introduse prin Legea nr. 64/2022 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, comercializarea de produse din tutun persoanelor minore se sancţionează cu amendă contravenţională de 10.000 de lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioada de 30 de zile la prima abatere. Săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amendă contravenţională de 20.000 de lei şi cu masura complementară de închidere a unităţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite