Ce recomandări fac poliţiştii de la Brigada Rutieră pentru „Noaptea Muzeelor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Politia Romana
FOTO Politia Romana

În anii trecuţi, cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor”, a fost restricţionată temporar circulaţia autovehiculelor din cauza faptului că au fost prezente foarte multe persoane pe străzi, mai ales în zonele aflate în imediata apropiere a obiectivelor culturale. Astfel, Brigada Rutieră face câteva precizări pentru asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea accidentelor rutiere în zonă, precum şi pe principalele trasee de acces către acestea.

Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu prudenţă sporită în momentul când trec pe lângă grupuri de pietoni, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze în imediata apropiere a muzeelor şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonilor li se recomandă să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Cu ce premiere vine Noaptea Muzeelor în acest an

Cea de a 17-a ediţie a Nopţii Muzeelor va avea loc sâmbătă,12 iunie, la nivel naţional, şi propune publicului expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar şi unele activări în mediul online, anunţă organizatorii.

Sunt implicate entităţi ce provin din toată ţara, atât din Bucureşti sau marile centre culturale, cât şi din oraşe mai mici, comune sau chiar sate. Astfel, Noaptea Muzeelor 2021 este prezentă în 185 de spaţii culturale din 72 de localităţi, provenind din 37 de judeţe ale ţării.

Dintre acestea, 43 de puncte culturale de interes sunt răspândite numai în Bucureşti, adevărate „camere urbane” în care publicul se poate bucura de o serie de intervenţii artistice şi culturale inedite şi interactive. Între altele, Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, dar şi Muzeul Municipiului Bucureşti cu entităţile care îl compun (Palatul Suţu,  Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Dr. George Severeanu, Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck, Muzeul Ligia şi Pompiliu Macovei, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Dr. Victor Babeş, Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici şi Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu) vor participa la evenimentul, care are loc sâmbătă, de la ora 16,00 până la ora 22,00 (ultima intrare).

În premieră, Primăria Capitalei va participa la eveniment, iar clădirea construită între anii 1906 - 1910 va putea fi vizitată de public până la ora 24.00. Vor avea loc şi două expoziţii despre istoria Bucureştiului şi a primăriei sale – una intitulată „Uranus acum”, despre cartierul Uranus care a fost demolat în perioada comunistă, iar o alta dedicată arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat clădirea care a devenit ulterior sediul Primăriei Municipiului Bucureşti.

În curtea interioară a Primăriei va avea loc un maraton de lecturi despre Bucureşti, unde personalităţi artistice vor citi poezie şi proză despre oraş. Va avea loc şi un experiment video de reconstrucţie virtuală a Muzeului Simu, care a dispărut şi el în perioada regimului comunist.

În premieră, expoziţia „Identităţi Fragile”, a viitorului Muzeu al Pandemiei, poate fi vizitată la Galeria Rezidenţa BRD Scena 9 din Bucureşti, la fel ca şi expoziţiile inedite din Castelul Artelor din Drobeta-Turnu Severin, un muzeu-hub cu instalaţii interactive, animaţii şi reconstituiri istorice legate de elementul apei. Tot pentru prima oară la Noaptea Muzeelor este prezent şi Muzeul Colectivizării din România, deschis în comuna Tămăşeni, jud. Neamţ.

„De la Comana la Iaşi, de la Bucureşti la Aiud şi de la Craiova la Dorohoi sau Cluj-Napoca, ediţia Noaptea Muzeelor de anul acesta trece prin toate colţurile ţării şi este foarte efervescentă, creativă şi incluzivă. Avem peste 180 de activări artistice în toată ţara şi ne bucurăm foarte mult că, după un an extrem de complicat, în care am stat foarte mult în mediul online, putem invita publicul şi comunităţile la zeci de evenimente culturale primitoare, ca în vremurile bune”, a declarat Dragoş Neamu, manager Noaptea Muzeelor.

Toate evenimentele propuse în Noaptea Muzeelor se vor desfăşura cu respectarea legislaţiei în vigoare privind prevenirea Covid-19. Între altele, cei care vor vizita muzeele sau colecţiile vor intra  în grupuri de câte cel mult 15 persoane, iar tururile vor fi ghidate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite