Câţi pacienţi români au primit aviz pentru tratamentul hepatitei C fără interferon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2800 de pacieni au primit aviz pentru începerea tratamentului hepatitei C fără interferon. Aşa arată cele mai recente cifre publicate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Avizele au fost acordate în perioada 25 noiembrie 2015 - 31 martie 2016. Concret, în aceste patru luni au fost transmise 4.124 de dosare spre aprobare, din care comisia a analizat 3.708. În final, a avizat 2.861 de tratamente.

În ceea ce priveşte dosarele care nu au primit aprobare de la CNAS, oficialii arată că ele erau incomplete.

Comisia a solicitat investigaţii suplimentare care să clarifice starea de sănătate a pacientului, întrucât datele din dosar nu erau concludente pentru diagnostic (solicitare RMN/CT abdominal pentru excluderea prezenţei unei eventuale formaţiuni tumorale).  Alte motive pentru care Comisia nu a aprobat tratamentul au vizat existenţa la dosar a unor investigaţii neconcludente.

Pentru pacienţii cu comorbidităţi s-au solicitat avize de la medicii curanţi de specialitate, în vederea evitării interacţiunilor medicamentoase, au explicat experţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite