Când va veni şi care sunt riscurile celui de-al doilea val de îmbolnăviri cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Statele Unite, aproape 810.000 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, cele mai multe din întreaga lume
În Statele Unite, aproape 810.000 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, cele mai multe din întreaga lume

Un al doilea val de îmbolnăviri cu coronavirus ar putea apărea în cursul sezonului rece, este de părere Profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, însă acesta speră ca până atunci să avem deja un tratament. Specialiştii americani avertizează însă asupra riscurilor acestui al doilea val, ce ar putea coincide cu sezonul de gripă şi alte afecţiuni respiratorii.

Profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a explicat că în sezonul rece virozele respiratorii se manifestă mai intens.

„Al doilea val de îmbolnăviri cred că va veni în cursul sezonului rece, spre finalul toamnei, aşa cum sunt toate virozele respiratorii care evoluează mai intens în sezonul rece decât vara sau primăvara. Probabil atunci vom avea un al doilea val de îmbolnăviri", a spus Alexandru Rafila.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi-a exprimat însă speranţa ca până atunci să se găsească un tratament cu răspuns adecvat şi eficient la boală.

"Sperăm să avem până atunci un tratament care să răspundă nevoii de a împiedica evoluţia gravă a bolii, mai ales la pacienţii din categoriile de risc", a adăugat Rafila.

Al doilea val de îmbolnăviri, în toamnă, mai grav decât primul

Directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC), Robert Redfield, a declarat, într-un interviu pentru The Washington Post, citat de Agerpres, că un al doilea val de infectări cu noul coronavirus, aşteptat să lovească Statele Unite iarna următoare, cel mai probabil la începutul sezonului de gripă, ar putea fi mai grav decât primul.

”Există posibilitatea ca ofensiva virusului pe teritoriul ţării noastre iarna viitoare să fie în realitate mai dificilă decât cea pe care tocmai am traversat-o. Vom avea epidemia de gripă şi pe cea de coronavirus concomitent", a afirmat acesta.

Robert Redfield şi alte autorităţi din domeniul sanitar au susţinut implementarea unor măsuri drastice de izolare la domiciliu şi închiderea a numeroase activităţi comerciale pe teritoriul ţării pentru a combate transmiterea virusului. În acelaşi timp, restricţiile au avut efecte negative asupra comerţului din Statele Unite, unde cel puţin 22 de milioane de persoane au rămas fără un loc de muncă în ultimele patru săptămâni. Chiar dacă restricţiile vor fi ridicate gradual, Robert Redfield a subliniat importanţa continuării practicării distanţării sociale.

În acelaşi timp, a mai spus oficialul american, autorităţile din domeniul sănătăţii publice trebuie să implementeze pe scară largă un sistem de testare pentru identificarea persoanelor infectate şi identificarea interacţiunilor apropiate ale acestora prin localizarea persoanelor cu care au intrat în contact.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite