Bucureştenii, obligaţi să-şi igienizeze trotuarele din faţa locuinţei / Vezi şi ce obligaţii au proprietarii de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele de salubrizare din Capitală vor fi obligate să spele străzile şi trotuarele cu utilaje speciale, iar în caz contrar pot primi amenzi între 3.000 şi 5.000 de lei, potrivit unui proiect aprobat, miercuri, de consilierii municipali.

"Executarea operaţiei de spălare se va executa astfel încât să nu aducă atingere desfăşurării traficului pietonal, să nu afecteze autovehiculele, vitrinele, mobilierul şi alte amenajări stradale", se arată în proiectul de hotărâre citat de Mediafax.

Nici bucureştenii nu scapă de obligaţia de a igieniza terenurile pe care le deţin, acelaşi proiect stabilind că aceştia sunt nevoiţi să-şi îngrădească şi să-şi cureţe terenurile. În caz contrar, se aplică amenzi cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei. Trotuarele din faţa caselor şi a blocurilor în care locuiesc, vor trebui, de asemenea, spălate de bucureşteni.

Potrivit proiectului, persoanele fizice vor trebui să spele trotuarele în fiecare sâmbătă, între orele 9.00 şi 12.00, iar persoanele juridice, în zilele de luni, între orele 9.00 şi 12.00. În cazul persoanelor fizice aparţin unor culte religioase care au ca zi de sărbătoare sâmbăta, proiectul prevede ca acestea să spele trotuarele în următoarea zi lucrătoare.

Amenzile pentru cei care nu spală trotuarele din faţa caselor sunt cuprinse între 200 şi 500 de lei.

Proiectul mai prevede că în perioada de iarnă bucureştenii care deţin locuri de parcare trebuie să cureţe zăpada şi să asigure curăţenia acestor locuri.

Nu vor avea voie însă să mai arunce zăpada din curţi pe trotuare sau pe carosabil, iar cei care în 24 de ore după încetarea ninsorii nu îndepărtează ţurţurii de pe acoperişurile clădirilor şi nu curăţă zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc vor putea fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 200 şi 500 de lei. Pentru persoanele juridice, amenzile sunt cuprinse între 500 şi 2.000 de lei în cazul imobilelor în care la parter funcţionează societăţi comerciale sau magazine, obligaţiile de a curăţa zăpada sau gheaţa revenind în timpul programului de funcţionare.

Noile prevederi aprobate de consilierii municipali se referă şi la obligaţiile pe care le vor avea posesorii animalelor de companie. Aceştia vor fi amendaţi cu sume între 200 şi 500 de lei dacă atunci când îşi plimbă animalele de companie nu vor avea făraş, mătură şi pungi pentru curăţarea dejecţiilor acestora.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite